Darüşşifa Okulları, sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrencilere köy ortamını oluşturmak için ‘Darüşşifa Köy Okulu’ kurdu.

Ankara’nın Gölbaşı İlçesinde, Darüşşifa Okulları, sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrencilere köy ortamını oluşturmak amacıyla kurduğu Darüşşifa Köy Okulu’nun açılışı gerçekleşti.

Okulun yanında açılan Darüşşifa Köy Okulu’nda öğrenciler için küçük bir köy alanı oluşturuldu. Alanda, köy konağı, muhtarlık, oyun parkları, tavuk kümesi, koyun ağılı, muhtarlık, çömlek atölyesi vb. alanlar yer aldı.

Darüşşifa Köy Okulu’nun açılışı programına katılan öğrenciler yumurta yarışı, seksek oyunları oynayarak yumurta oyma sanatı ve çömlek sanatını yakından tanıma fırsatı buldu. Darüşşifa Köy Okulu, öğrenciler derslerini de işleye bilecekler.

Darüşşifa Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Osman Karaaslan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Bugün Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Darüşşifa Okulları olarak çocuklarımıza geçmişten günümüze gelen gelenekleri yaşatmak için köy okulu projemizi hayata geçirdik. Okulumuzda geçmişte aklımıza ne geliyorsa, eskiden oynadığımız yumurta yarışı, seksek, sebze yetiştiriciliği, tavuklarımızdan yumurta toplama, köy muhtarı kısaca geçmişten, günümüze köyde ne yaşadıysak köy okulumuzda yer verdik.  Amacımız çocuklarımızı doğa ile buluşturmak. Günlük yaşam becerilerini yaşayarak geliştirmek ve uygulama ile öğretmek”

Darüşşifa Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Osman Karaaslan, köy okulunun yayılması için çalışacaklarını vurgulayarak, “Köy Okulu Projesinde ilerleyen yıllarda başta Gölbaşı’nda ki öğrencilerimiz olmak üzere tüm Türkiye’de ki öğrencilerimize Darüşşifa Okulları olarak ev sahipliği yapacağız” ifadelerini kullandı.

Okulunun öğrencilerinden Ahmet Can Sabuncu ise okulun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bu ortamı biz çocuklara yaşta sağlamak çok önemliydi.   Biz burada eğlendik yemeğimizi yedik, mutlu olduk ve yeni maceralar kazandık” dedi.

Alanda stant açarak çocuklara yumurta oyma sanatını tanıtan Yumurta Oyma Sanatçısı Hamit Hayran’da “Darüşşifa Okulları’nın gerçekleştirdiği bu güzel programa yumurta sanatı olarak katılım sağladık. Ama asıl önemli olan bu çocuklarımızla beraber olmak ve bu güzel duyguları onlarla paylaşmaktı. Yaşamak ve yaşatmak adına ben şahsım ve sanatım adına çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Darüşşifa Köy Okulu’nun açılışı programına çok sayıda öğrenci öğretmen ve veli katıldı.