ATO Meclis Üyesi Ali İhsan Güçlü, Mesleki Eğitimin ve Meslek Liselerinin önemine dair açıklamalarda bulundu.

ATO Meclis Üyesi Ali İhsan Güçlü,Güçlü “ Ülke olarak “Mesleki Eğitimin Meslek Liselerinin, meslek sahibi olmanın ve eleman eksikliğinin” önemini her geçen gün iş dünyası olarak net bir şekilde hissediyoruz” diyerek başladığı açıklamalarına şu şekilde devam etti;

“Hiç kimseyi suçlamadan sadece herkesin görevini yapması çözümü hızlandıracaktır. Rol Model ustalar, meslek büyükleri sahada ellerinden geleni yapmaktadır. Firmalarımız da gücü nispetinde “Çalışma iradesi ortaya koyan gençlerimize “destek vermelidirler. Verdikleri desteği de sürekli arttırmanın gayretinde olmalıdırlar. Yine kurumlarımız ve yetkililerimizde bu işte “DERTLİ” olanları bulup koordine etmelidir. Kollektif planlamalar ile çalışan genç sayısı arttırılmalıdır. Bu kapsamda bugün de Gölbaşımızda sembolik olarak 20 gencimizi çalıştıkları iş yerlerinde ziyaret ederek hediyelerimizi takdim ettik. Çok kıymetli bir iş yaptıklarını ülkemizi sevmenin ölçütünün üretmek ve çalışmak olduğunu söyledik”

Ahilik ve Mesleki Eğitimin önemini anlattık.

Gençlere olan güvenini dile getiren ATO Meclis Üyesi Ali İhsan Güçlü, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılında “Hiçbir gencimiz işsiz; hiçbir iş yerimiz elemansız kalmasın.” parolasıyla çıktığımız yolda çalışan, üreten, alın teri akıtan, emek ve gayretlerini esirgemeyen tüm gönlü güzel insanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Gençliğimize, devletimize, sanayicimize, ailelerimize ve değerlerimize olan inancımız tamdır.” dedi.