CHP Parti Meclisi önceki gün Özgür Özel başkanlığında yerel seçimlerde aday belirleme süreci kapsamında toplandı. Toplantı sonunda parti 209 seçim çevresinde daha adaylarını açıkladı. İsmi açıklanan adaylardan biride CHP Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Yakup Odabaşı oldu.

İlçe başkanlığı önünde toplanan içerisinde CHP Gölbaşı Belediye Başkan Aday Adayları Engin Eren, Sükan Karaboğa’nın olduğu bir grup Cumhuriyet Halk Partili basın açıklaması yaparak, eski MHP ilçe başkanı ve MHP Gölbaşı Eski Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın CHP Gölbaşı Belediye Başkanı adayı olarak açıklanmasına tepki gösterdi.

Grup sözcüsü CHP Gölbaşı Belediye Başkan Aday Adayı ve CHP Gölbaşı Eski İlçe Başkanı Engin Eren yaptığı açıklamada; “Cumhuriyet Halk Partisi Gölbaşı ailesine yapılan bu zulmü kabul etmiyoruz etmeyeceğiz. Partimizin kendi öz evladı olarak, benimle birlikte adaylıklarını ilan eden 4 aday adayı hiçe sayarak, CHP ilçe başkanı ve yöneticilerinin önderliğinde hazırlanıp il başkanlığına sunulan ve CHP’nin öz evladı olmayan bir adayın güzellemesinin yapıldığı raporu esefle kınıyor. İlçe yönetiminin bu taraflı tutumunun siz sevgili partililerin ve halkımızın vicdanına bırakıyorum” dedi.

Engin Eren’in yaptığı basın açıklamasın tamamı şu şekilde;   

“Ankara Büyükşehir Belediye Başkanının çok başarılı bulmama ve dört yıl ilçe başkanlığım döneminde birlikte ahenk içinde çalışmamamıza rağmen partimizin yönetimine usul ve esanslarına tabi olmayan ne kuruluşunda nede işleyişinde bulunmayan parti bilincinden yoksun baskılarıyla geçmişte başka bir partide hem ilçe başkanlığı yapmış hem de belediye başkanlığı yapmış ve en sonda mevcut belediye başkanı iken seçimi kaybetmiştir. Siyasi hayatında kendine bir yer edinmek için en son Mahsur Yavaş’ın kapısını çalmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi Gölbaşı ailesine yapılan bu zulmü kabul etmiyoruz etmeyeceğiz. Partimizin kendi öz evladı olarak, benimle birlikte adaylıklarını ilan eden 4 aday adayı hiçe sayarak, CHP ilçe başkanı ve yöneticilerinin önderliğinde hazırlanıp il başkanlığına sunulan ve CHP’nin öz evladı olmayan bir adayın güzellemesinin yapıldığı raporu esefle kınıyor. İlçe yönetiminin bu taraflı tutumunun siz sevgili partililerin ve halkımızın vicdanına bırakıyorum.  

Şunu da eklemeden geçmek istemiyorum. Benim bu isyanımın temelinde bugüne kadar emeklerin partimizden hiç eksik etmeyen CHP Gölbaşı Gençlik Kolları gençlerinin geleceğine duyduğum tedirginliktedir. Bizimle birlikte verdikleri mücadeleye minnettarım. Hepsine hakkım helal olsun. Ama mevcut ilçe yönetimi bu siyasi etikten yoksun bu kararı ile gençlere hakkını nasıl helal ettireceğini bilemiyorum. Şimdi sizlere söylüyorum. Kim derki ‘Ben evimi yönetemiyorum gel sen yönet’ bunu hangi akıl hangi zihniyet kabul eder. Bu acizliği kabul etmediğimi herkesin bilmesi gerekmektedir. Acilen bu kararın tekrar gözden geçirilerek, ihanet çemberinin kırılması ve CHP’nin atamızdan aldığı ilke ve genlerin harekete geçmesi gerekmektedir.

Aksi taktirde partimize dayatılmış bu adayın başarısız olacağı apaçık ortadadır. Bu konuya dair öfkemizi ve sükunetimizi koruyarak ilgili makamlara alacağı kararlar doğrultusunda partililerimizle birlikte tekrar gözden geçireceğimizi deklare ederiz. Bu konun bir sonraki parti meclisinin bir numaralı gündem maddesi olması için tüm partililerimizi inisiyatif alarak genel merkeze görüşlerini bildirmesi büyük önem arz etmektedir. Şunu herkes çok iyi bilsin ki mücadelemize devam ediyoruz"