Gölbaşı’nda istifa krizleri ile gündeme gelen CHP'de şimdi de akraba meclis üyesi adaylar krizi patlak verdi. Parti içinde meclis üyeliğine aday gösterilen akrabalar nedeniyle kriz çıktığı söyleniyor.

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçimleri için geri sayım devam ederken Gölbaşı’nda da siyasi hareketlilik devam ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla, 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimler için partilerin 20 Şubat tarihine kadar belediye meclis üyeleri listesinin YSK’ya teslim etmeleri gerekiyor.

Bu doğrultuda çalışmalarını hızlandıran Partilerden biride CHP Gölbaşı İlçe Örgütüdür. CHP Gölbaşı İlçe Örgütü meclis üyesi aday listesine son halini vermeye çalışırken, aday belirleme esasları parti içinde tartışma başlattı.

Belediye meclis adayı listelerinde CHP’li yöneticilerin kendi yakınlarına yer verdiği iddiası partiyi karıştırdı.

CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Adaylığı için CHP Gölbaşı İlçe Örgütüne başvuruda bulunan isimlerden olan CHP eski ilçe Başkanı Yusuf Aksakal ve Salih Kara’nın Belediye meclis adayı listelerinde CHP’li yöneticilerinin Eşleri, kardeşleri, halaları, kayınbiraderlerine yer verecekleri gerekçesiyle başvurularını çekecekleri listelerde yer almayacakları konuşuluyor.

Parti içinde ayrıca resmi başvuruda bulunan diğer meclis üyesi aday adaylarında bu durumda rahatsız oldukları ve ilçe yönetimine sert bir tepki gösterdikleri de parti kulislerinde konuşuluyor.