Gölbaşı Belediyesi Ekim Ayı Olağan Toplantısı, gerçekleşti.

Gündem maddelerinin okunması ile başlayan toplantının son gününde gündem dışı konuşmalar yapıldı.

Gündem dışı söz alan CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Fikret Bahadan, Ankara Tren Garı katliamının 8. Yıl dönümünde hayatını kaybedenleri andı.

Açıklamasında “Bu ülke bizim. Emekte bizim, barışta bizim fakat savaş bizim değil” ifadelerine yer veren CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Fikret Bahadan, açıklamasına şöyle devam etti;

“Ankara Tren Garı katliamının 8. Yıl dönümünü andık. 10 Ekim 2015 Ankara Garı Katliamı tarihimizin en kanlı katliamı olarak anılacaktır. Alınan tarihte Disk, KESK, SOMOP, Türkiye Tabipler Birliğinin ve pek çok sivil toplum kuruluş birliğinin desteğiyle Ankara Tren Garının önünde toplanan Emek ve Barış Demokrasi Mitingi katılımcılarının IŞİD militanları olduğu söylenen 2 canlı bombanın eyleminde, 103 kişinin ölümü, 391 kişinin de yaralanmıştır. Gerekli ve yeterli istihbaratla koruma sağlanmadığı için güvenlik güçlerinin gözlerinin önünde gerçekleştirilen katliam ve saldırının 1 Kasım 2015 Milletvekili seçimine 20 gün kala olması çok korkutucudur. Aradan 8 yıl geçti. Katliamda ölenleri unutmadık. Ölenlerin yakınlarına sabır ve tekrardan başsağlığı diliyoruz. Bu katliam gerçekten tarihinin en kanlı katliamlarından birisi. Maalesef 8 yıl geçmesine rağmen hala daha o katiller bulunamadı. Yargılanmadı ve yargının önüne çıkmadı. Arkadaşları bizim amacımız burada emek ve barıştır. Kimsenin burada başka bir şey aramasının anlamı yok. Ama ne yazık ki geldiğimiz Türkiye'de o dönem başbakanları hatırlarsanız oyumuzu arttırdık diye de bir açıklaması olmuştu. Çok acı bir şey bu. Lütfen bu konuda herkes duyarlı olsun. Bu gelecek hepimizin geleceği, bu ülke bizim. Emekte bizim, barışta bizim fakat savaş bizim değil”