Gölbaşı Belediyesi Ekim Ayı Olağan Toplantısı, gerçekleşti.

Gündem maddelerinin okunması ile başlayan toplantının son gününde gündem dışı konuşmalar yapıldı.

Gündem dışı söz alan AK Parti Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Faik Eldekçi, Filistin ve İsrail savaşıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Faik Eldekçi, “İsrail güvenlik güçlerinin ve illegal yerleşimcilerin Filistinli’lere uyguladığı baskıya, zulme, yargısız infazlara, can ve mal kastına nasıl karşıysak İsrailli sivillere yönelik rastgele şiddet eylemlerine de aynı şekilde karşıyız” dedi.

Ak Parti Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Faik Eldekçi konuşması şöyle;

Bildiğiniz üzere Filistin ve İsrail arasında özellikle son günlerde bölgeyi ve dünyayı derinden sarsan şiddet ve gerilim olaylarının yaşandığı günlerden geçiyoruz.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; Sn. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi İsrail güvenlik güçlerinin ve illegal yerleşimcilerin Filistinli’lere uyguladığı baskıya, zulme, yargısız infazlara, can ve mal kastına nasıl karşıysak İsrailli sivillere yönelik rastgele şiddet eylemlerine de aynı şekilde karşıyız.

Dünyanın her neresinde olursa olsun çocuğa, kadına, yaşlıya, kısaca masuma, sivile yönelik her türlü saldırı hiçbir surette kabul edilemez!

Gazze’nin İsrail tarafından hava ve kara saldırılarıyla yerle yeksan edilmesi, camilerin bombalanması, hastanelerin, ambulansların vurulması nasıl izah edilebilir?

Mevzu savaş bile olsa, savaşın da bir hukuku, adabı, kuralı vardır!

Savaşta cami, hastane, ambulans bombalanmaz, yerle yeksan edilmez!

İsrail’in bu tutumunu kınıyor, bölgede yaşanan istikrarsız tutumun ve kaosun bir anca önce son bulmasını diliyoruz.

Bu konuda ülkemiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde tarafların yaşadığı gerginliği bir an önce sonlandırmak, arabuluculuk yapmak için üzerine düşeni yapmaya hazırdır.

1967 sınırlarında başkenti Kudüs olan coğrafi bütünlüğe sahip, bağımsız, egemen bir Filistin devleti kurulmasının elzem olduğunu düşünüyor, bölgedeki huzurun, refahın ve istikrarın ancak bu şekilde vuku bulacağına inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ekim ayı belediye meclisimizin Gölbaşımıza ve Ankara’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum”