Gündem maddelerinin okunması ile başlayan toplantının son gününde gündem dışı konuşmalar yapıldı.

Gündem dışı söz alan CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Sinan Acar, Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik" unvanı ve "Mareşal" rütbesi verilişinin yıl dönümü olan 19 Eylül Gaziler Gününü kutlayarak bir açıklama yaptı.

CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Sinan Acar’ın konuşması şu şekilde;

“Tarih boyunca bağımsızlık mücadelesi vererek destanlar yazan Türk Milleti birlik beraberlik içerisinde bağımsız hür yaşamasını şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçludur. Şanlı tarihi boyunca tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istikbalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış fedakarlığın karşılığında girdiği mücadeleden zaferle çıkmıştır.

Ülkemizin her karış toprağında vatanını, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en üst koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz milletimizin medari iftarı vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Her Türk vatandaşının şehitlik ve gazilik onuruna layık olmak için vatanı ve kutsal değerleri için mücadele edeceğine olan inancımız tamdır. Bu onurun en güzel örneği Çanakkale ve Kurtuluşu Savaşı sırasında yaşanmıştır. Gazi Mustafa Kemal önderliğinde Türk Ordusu yılmadan bıkmadan canı pahasına mücadele ederek bu kutsal toprakları bize emanet etmiştir. Sizlerin varlığı deneyimleri bu vatan bu ülke için yapmış olduklarınız yeni kuşaklara ilham veriyor. Ülkemizin geleceğini teminat altına alıyor. İnsanlık vatan ve birtakım değerler için insanları hangi noktaya kadar risk alabileceklerini yeni kuşaklarımıza öğretiyor. Varlığınızla gurur duyuyoruz. Başta Mustafa Keman Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehirlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimizin ise sevdikleriyle nice mutlu, huzurlu yaşam geçirmelerini arzu ediyorum”