Gölbaşı Belediye Meclisi ağustos ayı son oturumu gerçekleşti.

Gölbaşı Belediye Başkanvekili Özer Polat başkanlığında gerçekleşen son oturumda gündem maddelerinin okunmasının ardından meclis gündem dışı konuşmalarla sona erdi.

Mecliste gündem dışı söz alan CHP Ankara Büyükşehir ve Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Çakmak, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yıl dönümünü kutladı.

CHP Ankara Büyükşehir ve Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Çakmak,

"Bugün Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yıl dönümü. Bundan 49 yıl önce bugün şafak sökerken Ali Karya'nın yani Yunan Rum kabadayısı tepesine kasırga gibi çöken demir yumruğu ile karga sürüsünü ezen yok ederek masum soydaşlarımızı daha fazla katledilmesini önleyen Kıbrıs Barış Harekatı'nı gerçekleştirerek bu günün barış ve özgürlük bayramı olarak kutlanmasını sağlayan dönemin başbakanı genel başkanımız rahmetli Sayın Bülent Ecevit'i,  başbakan yardımcımız rahmetli sayın Necmettin Erbakan'ı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı rahmetli Sayın Rauf Denktaş'ı Türk Ordusu'nun aziz şehitlerini ve kahraman gazilerini bu uğurda canlarını feda eden kahraman mücahitlerini saygı ve minnetle anıyorum. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yıl dönümü ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlu olsun. Ne Mutlu Türk'üm diyene."dedi.

Çakmak konuşmasının devamında şunları söyledi; "Geçen ay mecliste bir önerge vermiştim. Biliyorsunuz Gölbaşı Belediyesi olarak Gölbaşı Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi açtık. Burada ne kadar hayvan kısırlaştırıldı. Önerge vermiştim ama henüz bir cevap alamadım. Geçen ay yine bir önerge verdim. 2019 Mart ayında göreve başladık. Bu güne kadar bu süre içerisinde ne kadar yeşil alan kiraya verildi. Kaça verildi. Önerge vermiştim hala cevap gelmedi." dedi.

Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı ve meclis Üyesi Oğuz Kağan Tanrıverdi de Hüseyin Çakmak'a cevap olarak "Gölbaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü bünyesi altında bulunan Rehabilitasyon Merkezimiz isteyen her vatandaşa bu bilgiyi veriyor. Önerge vermenize gerek yok. Biz şu anda kısırlaştırmayı bulunduğumuz alanda yapıyoruz." dedi.