Gölbaşı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Cemal Gürsel Caddesi’nde yaptığı çalışmalarda eski kaldırımlardan dolayı ortaya çıkan taşlar, konkasör alanında geri dönüştürülüyor. Kullanılabilecek durumda olan malzemenin başka alanlarda değerlendirileceğini, kullanılamayacak durumda olanların konkasör ( Taş Kırma Makinesi) alanında değerlendirileceğini vurgulayan Başkan Şimşek, “Doğada atık olarak bulunan ve yaptığımız çalışmalarda ortaya çıkan malzemeleri değerlendirip alt yapı malzemesi olarak asfalt ve yol yapımında kullanıyoruz. Konkasör sayesinde dışa bağımlılığımızı da ortadan kaldırdık. Bu sayede ayrıca geri dönüşüm ile çevre kirliliğinin de önüne geçiyoruz.” şeklinde konuştu.

Cemal Gürsel Caddesi’nde Çalışmalar Devam Ediyor  

Bebek arabası kullananlar, engelliler ve yaş almış vatandaşlar başta olmak üzere herkesin rahatlıkla yürüyebileceği, konforlu kaldırımlar yapacaklarını söyleyen Başkan Şimşek, süren çalışmalarla ilgili esnafların ve vatandaşların anlayış göstermesini rica etti. Gölbaşı’nı güzelleştirmek ve hayatı kolaylaştırmak için belediye olarak gece gündüz çalışmaları sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Şimşek, “Vatandaşlarımızdan ve esnaflarımızdan eski kaldırımlardan ötürü, caddenin düzenlenmesiyle ilgili talepler aldık. Gölbaşı ailemizin mutluluğu ve huzuru için bu çalışmayı üstlendik.” şeklinde konuştu.

Başkan Şimşek, “Çalışmaların tamamlanmasıyla hem esnaflarımız hem de değerli ilçe sakinlerimiz daha güzel ve yaşanabilir bir caddeye sahip olacak. Gölbaşı ailemin, hemşehrilerimin biraz sabır etmelerini istiyorum. Elektrik direkleri, altyapı ve ışıklandırma sistemlerinin de tamamen yenilenmesiyle enerji tasarrufu sağlarken modern aydınlatma sistemleri ile caddeye daha iyi bir görünüm ve güvenli bir ortam sağlayacağız. Çalışmalar bittikten sonra hem vatandaşlarımız rahat edecek hem de esnafımız daha iyi iş yapacak, Cemal Gürsel Caddesi de aynı Ankara Caddesi gibi yürünebilir, gezilebilir, engelsiz bir hale bürünecek.” dedi.