Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden değişim programıyla Türkiye'ye gelen yabancı öğrenciler, Ankara'nın Pursaklar ilçesindeki Endemik Vadiyi ziyaret etti.

Pursaklar Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen Endemik Vadi'yı 9 farklı ülkeden 45 öğrenci ziyaret etti.

Erasmus+ Coffee Friendship projesi kapsamında Avusturya, Almanya, İtalya, Yunanistan, İrlanda, Sırbistan, İspanya ve Portekiz’de eğitim gören öğrenciler, Ankara Kedisi, Ankara Keçisi, Ankara Tavşanı, Ankara Güvercini ve Ankara’ya özgü endemik bitkilerin bulunduğu Endemik Vadi’yi ziyaret etti. Ankara'ya özgü olan Ankara Tavşanı ve Ankara Keçisi, öğrencilerden yoğun ilgi gördü.

Yurtdışından gelen öğrencilere Endemik Vadiyi gezdiren Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Pursaklar'da birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

 Pursaklar'dan AB ülkelerine de öğrenci gönderdiklerini belirten Başkan Çetin, "Ankara kültürünü tanıtmak için "Kahve bahane, dostluk şahane" projesinde kahve workshop yapmak için bir aradayız. Hazır arkadaşlarımız buradayken Endemik Vadiyi de anlatma fırsatımız oldu. Ankara'nın kültürel değerlerini resmettiğimiz ve yansıttığımız bu özel alanda çok etkilendiklerini görüyoruz. Çünkü; Ankara Tavşanı, Ankara Keçisi ve Ankara Güvercini ile Ankara'ya ait 12 tane çiçek türü ile burası müstesna bir alan oldu" dedi

Öğrenciler, Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin ile hatıra fotoğrafı çektirerek alandan ayrıldı.