Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Pursaklar Belediye Başkanın yoğun itirazları üzerine katlı kavşak inşaatı çalışmasının askıya aldığını duyurmasını sert bir dille eletirdi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin “Bu projeye şahsımın yoğun bir şekilde itiraz ettiğini yazmışsınız. İspat edin. Yalan söylüyorsunuz. İftira atıyorsunuz” dedi.

Yapılan Katlı Kavşak İnşaatı çalışmasının ilçede kaos yaşattığına dikkat çeken Başkan Ertuğrul Çetin “Pazar günü trafiğin tamamı Pursaklar içine verildiğinde ilçede bir kaos yaşandı. Özellikle Tevfik İleri Mahallesi ve Yıldırım Kent başta olmak üzere Pursaklar’ın hemen hemen her yeri ulaşımda büyük aksaklıklar yaşadı” açıklamasında bulundu.

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

 “Bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi kendi sayfasında bir duyuru yapıyor. diyor ki ‘Katlı Kavşak Yapımı Pursaklar Belediye Başkanının yoğun itirazları nedeniyle askıya aldık’ sosyal medya hesaplarımı takip edenler bilir. Konu ile ilgili dört tane paylaşım yaptım. 15,18 kasım ve 19 kasımda ise 2 tane paylaşım yaptım. Bu paylaşımlarda vurguladığım şey şu ; Bu yeni düzenlemeye hep birlikte uyum sağlayacağız. Hemşerilerimizim mağduriyet yaşamamaları için alternatif yolları kullanmaları gerektiği ve birkaç gün içinde uyum sağlanacağıdır. Dört paylaşımında da vurgu bu. Fakat pazar günü trafiğin tamamı Pursaklar içine verildiğinde ilçede bir kaos yaşandı. Özellikle Tefik İleri Mahallesi ve Yıldırım Kent başta olmak üzere Pursaklar’ın hemen hemen her yeri ulaşımda büyük aksaklıklar yaşadı.

Pazartesi okulların açılacağı ve bu planın tekrar revize edilmesi gerektiğini belirttiğim bir paylaşımım da o gün yaptım. Bir caddeye bakan 35 tane sokağı direk kapatacaksınız. 1350 metre uzunluğunda ki bir caddeye 8 şeritli yolun yükünü vereceksiniz. Sonrada Pursaklar Belediye Başkanının yoğun itirazları nedeniyle, işi askıya aldık diyerek siyaseten bir fayda sağlayacağınızı düşüneceksiniz. Yapılan basın açıklaması başlı başına bir fecaattir. Zamanlama konusuna gelince dört buçuk yıl geçti. Kış aylarına girmişiz. Okullar açılmış. Koskoca büyükşehir belediyesi bir adet kavşak yapımı için 50 tene bahane üretecek. Allah’ınızı severseniz. Katlı kavşağı ilk defa siz mi yapıyorsunuz. Biz bu Ankara’da 30,40, 45 günde yapılan ne kadar çok katlı kavşak yapımı gördük.

Bu projeye şahsımın yoğun bir şekilde itiraz ettiğini yazmışsınız. İspat edin, yalan söylüyorsunuz. İftira atıyorsunuz. İki, belirlediğiniz güzergah kullanışlı ise buyurun devam edin. Hiç kimse sizi tutmuyor. Ama sizde gördünüz. Pazar günü hep birlikte gördük mağduriyetleri. Üç benden yardım istemişsiniz. Kapılarım sonuna kadar açık.7/24 çalışıyoruz. Bu konuyla ilgilenen her kimse davet ediyorum”