Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve eşi Yeşim Şimşek, Kızılcaşar Mahallesi muhtarı Alper Yılmaz, kurs eğitmenleri ve örgü, iğne oyası, dikiş, spor ve ahşap alanlarında eğitim gören 175 kursiyer kadın ile Kızılcaşar Kültür Merkezi’nde kahvaltı programında buluştu.

 Başkan Şimşek, “Günümüz aydın olsun, kıymetli kursiyerlerimiz ve öğretmenlerimiz hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında; “Bize enerji katıyorsunuz, mutluluk sağlıyorsunuz. 2019’da göreve geldiğimizde seçim beyannamemizde ne beyan ettiysek yüzde 90’ını gerçekleştirdik. Oturduğumuz ilçemizi, evimizi tanımamız gerekiyor. Gölbaşı ilçemiz Türkiye’nin en özellikli ilçesi, üniversite kenti, öğrenci kenti, tarım kenti, sanayi kenti, stratejik bir ilçedeyiz. Özel okulların çoğu Gölbaşı’mızda, 78 bin öğrenci barındırıyoruz, 54 mahallemiz var. Tulumtaş Mağarası gibi eşsiz güzelliklerimiz var. Tüm Gölbaşılı hemşehrilerimizizin buraları ziyaret etmesi gerekiyor. Sizin için ve ilçemizi güzelleştirmek için çalışıyoruz. Bunları Gölbaşı’mızı iyi tanıyalım diye anlatıyorum kıymetli ablalarım.” dedi.

Gölbaşı’nın kapılarını dünyaya açtıklarını vurgulayan Başkan Şimşek, “Uluslararası Bilardo Kompleksi’ni ilçemize kazandırdık. Dünya buraya geliyor. 178 ülkede canlı yayınla Gölbaşı veriliyor. Bunlar çok önemli şeyler. Üniversiteliler Caddesi bir diğer önemli projemiz. Gölbaşı’nda 70’li yıllarda sinema salonları vardı ama günümüzde yoktu. Üniversiteliler Caddesiyle beraber bunu da ilçemize biz kazandırdık.  UYUM merkezimiz bir marka oldu, engel dostu bir ilçe olduk. Türkiye’nin her yerinden özel öğrencilerimiz gösteriler için davet alıyor.” şeklinde konuştu.

Başkan Şimşek’ten Kızılcaşar’a Çok Amaçlı Salon Müjdesi

İncek bölgesine modern, gelişmiş, çok amaçlı bir kapalı spor salonu yapacaklarını müjdeleyen Başkan Şimşek, “Yerini belirledik. Türkiye Yüzme Federasyonu’nu bu bölgemize getiriyoruz. Tam Olimpik Yüzme havuzu yapacağız bu bölgede. Müjdelerimiz bitmedi. Modern bir bina yaptık Kızılcaşar’a orası da kütüphane oluyor. Bu bölgeye kreşler getiriyoruz. Hepsini bu bölgeye yapacağız. Tamamını planladık, hepsinin yerleri hazır. Kapalı pazarımızın hazırlıkları bitti. Yeşil alanları ve parkları çoğaltıyoruz. Bizim makam ve mevki ile işimiz yok. İlçemizi geliştirmek için çalışıyoruz.”

Başkan Şimşek, “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi az zamanda çok işler başardık. Biz de atalarımız gibi bu ülkeye sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bütün bayramlarımızı coşkuyla kutladık. Milli ve dini bayramlarımız bizim için çok önemli, ülkemize yakışır şekilde bu günlerimizi kutladık, kutlayacağız.” dedi.

Başkan Şimşek, “Biz çalışıyoruz, sizden ricam şu. İki dönem belediye başkanlığı yaparsak Gölbaşı’mız daha da gelişerek hak ettiği yere gelmeye devam edecek.” diyerek sözlerini sonlandırdı. Program sonrası kursiyerler için Tramvay Turu düzenlendi.