Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Bengü Türk’te moderatörlüğünü Leyla Çelik’in yaptığı Ajans programına konuk oldu.

31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek Mahalli İdari Seçimleri için çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini ifade eden Başkan Şimşek “Gölbaşı’nda Cumhur İttifakı olarak çok güzel bir atmosfer oluşturduk. Gecemize gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Hiçbir seçim kaygımız yok. Allah nasip ederse, 31 Mart’ta seçimi yeniden kazanacağız.” dedi.

“2019 yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyin, Bilge liderimiz, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyin takdirleriyle, Cumhur İttifakı Gölbaşı Belediye Başkanı adayı olarak Gölbaşı’nda görevlendirildik” diyen Ramazan Şimşek “Aday olduğumda Gölbaşı’nın eksiklerini çok iyi biliyordum. Seçim beyannamemizi yayınladık ve vaatlerimizin yüzde 90’ını yaptık.” şeklinde konuştu.

“Tulumtaş Mağarası’nı turizme kazandırdık”

Seçim beyannamesinde olmayan birçok projeyi de Gölbaşı’na kazandırdıklarının altını çizen Başkan Şimşek “Tulumtaş Mağarası 90’lı yıllarda gündeme gelen bir meseleydi. Herkes bu konuda konuştu ama gerekli adımlar atılmadı. Milliyetçi Hareket Partisi olarak üretken belediyecilik anlayışıyla göreve gelir gelmez arkadaşlarımızla gerekli çalışmaları yapıp, yerinde incelemeler yaptık. Gölbaşı Belediyesi’nin imkânlarıyla Tulumtaş Mağarası’nı hem Gölbaşı’nın hem Ankara’nın hem Türkiye’nin turizmine kazandırdık. Vatandaşlarımız istedikleri zaman gelip mağaramızı gezebiliyorlar.” dedi.

Büyük Gölbaşı Merkez Projesi’nden bahseden Başkan Şimşek “ Bu projemiz 4 bölümden 27 projeden oluşuyor. Yaptığımız Türk Tarihi Yolu’nda da Oğuz Kaan destanımızı, ecdadımızı anlatmak istedik. Cumhuriyet Yolu projemizde de Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatmak istedik. Oralarda gençlerimize misafirlerimize Gölbaşı’na gezmeye gelen bütün vatandaşlarımıza Türk tarihindeki bilgileri aktarıyoruz.   Tarihi burada yaşayabiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Devletimizi ve milletimizi kâra geçirdik”

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, belediye bütçesine katkı sağlayacak projelere de imza attıklarına vurgu yaparak, sözlerine şöyle devam etti:

“Göreve geldiğimizde bizim araçlarımız kiralıktı. Biz geldiğimizde 136 araç aldık. 136 aracı 47 milyona almıştık. Bu araçları bugün almaya kalksak milyonlarca para ödenir. Ayrıca Gölbaşı Belediyesi kiralık araçlara artık para ödemiyor. Biz eğer o araçları almasaydık, yıllık 120 milyon lira kira parası ödeyecektik. Devletimizi ve milletimizi kâra geçirdik.

Biz Gölbaşı tarım kenti, üniversite kenti, turizm kenti, sanayi kenti bunlara bakarak hamlelerimizi yaptık. Gölbaşı’nda Ankara’nın en modern Kurban Kesim Alanı’nı yaptık. Tarım fuar alanı yaptık. Uluslararası  Tarım Fuarı'na yüzlerce firma geldi. Üniversiteler bölgesinde 8 bin metrekarelik alanda Üniversiteliler Caddesi’ni yaptık. Burada imar düzenlemesi yaparak Gölbaşı Belediyesi’nin envanterine koyduk. Dikkatinizi çekmek istiyorum, Kurban Kesim Alanı’nın arsasını tahsis ettirdik değeri 1 milyar, bu arsanın da Gölbaşı Belediyesi adına tapusunu aldık şuan ki arsa değeri 500 milyon.”

“Kadınlara istihdam sağladık”

Kadınlara yönelik projeleri de anlatan Başkan Şimşek “Bizim için kadınlarımız çok önemli. Kadınlarımıza belediyemizin kültür merkezlerinde kurslar açıyoruz. E-kampüsü kurduk. Pandemi döneminde ev hanımlarına kurslarla ücretsiz sertifikalar verdik. İş istihdamı sağladık. Kadınlarımıza yönelik kültür turları düzenledik. Yeni doğum yapan kadınlarımıza yönelik ‘Hoş Geldin Bebek’ projemizi hayata geçirdik. Kadınlarımıza yönelik, sosyal tesislerimizi, yüzme havuzlarımız açtık. Sanayi merkezlerinde kadınlarımızın istihdam edilmesini sağladık.” diye konuştu.

Öğrencilere yönelik projeler

Gölbaşı’nın öğrenci kenti olduğuna vurgu yapan Başkan Şimşek “Gölbaşı’nda şu anda 177 bin öğrenciyi barındırıyoruz. Ama öğrencilerin Gölbaşı’nda kalmalarını sağlayamıyorduk. Üniversiteliler Caddesi’ni tamamen bunun için planladık. Öğrencilerin ders çalışabilecekleri, sinemaya gidebilecekleri, oturup vakit geçirebilecekleri bir yer olacak. Üniversite sınavına girecek öğrencilerimizin harçlarını biz ödüyoruz. Günlük 1700 öğrencimize ücretsiz olarak servis hizmeti veriyoruz. Okula yeni başlayan öğrencilerimize kırtasiye desteği veriyoruz.” dedi.

“Yerel esnafımız 7 milyon gelir sağlıyor”

Başkan Şimşek, Hilal Kart hakkında da bilgi verirken “2011 yılında Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyin gündeme getirdiği Hilal Kart’ı, 2019 seçimlerinden sonra göreve gelir gelmez ilk işimiz bu projeyi hayata geçirmek oldu. Bir sosyal market kurduk. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız Hilal Kart’la gelip, sosyal marketimizde istedikleri her şeyi alabiliyorlardı. Hilal Kart sahibi vatandaş sayımız 2 bin 500’lere kadar çıktı. Bu kartları bakanlığımızla istişare ederek gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. 4 yıl boyunca uğraştık, visa kartı haline getirdik. Bu kartı vatandaşlarımıza verdik. Artık bizim sosyal marketimizden değil, Gölbaşı’nın yerel esnafından alışveriş yapıyorlar. Zincir marketlerde geçmiyor bizim kartımız. Yerel esnafımız yaklaşık olarak 7 milyon gelir sağlıyor.” şeklinde konuştu.

Sporun başkenti

 “Gölbaşı sporun başkenti oldu” ifadelerini kullanan Başkan Şimşek, projelerle ilgili “Bizim seçim beyannamemizde yoktu. Uluslararası Bilardo Kompleksini Gölbaşı’na kazandırdık. Burada 3 yıldır, Dünya, Avrupa Türkiye şampiyonaları oynanıyor. 28 ülke geldi, 178 ülkede canlı yayınlandı. Otellerimiz, marketlerimiz, ulaşım esnafımız, Gölbaşı’mız kazandı. Kapalı spor salonumuzu yeniledik. Bisiklet ve yürüyüş yolları yaptık. Daha birçok projeyi hayata geçirdik. Çocuklarımızı, vatandaşlarımızı sanaldan kurtararak, sahalara döndürmeye çalışıyoruz.” bilgilerini paylaştı.

“Kırsal mahallerimizi doğal gaza kavuşturduk”

Kırsal mahallelerde yapılan projeleri de anlatan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “Türkiye’nin birçok ilçesinde doğal gaz yok ancak Gölbaşı’nın 47 tane taşra mahallesinin 42 tanesine doğal gazı ulaştırdık, şu an kullanıyorlar. Vatandaşlarımızı bir maliyetten kurtardık. Hava kirliliği azaldı.  Bütün köylere can ve mal güvenliği için mobese kameraları kurduk. Mahallerimizin camileri ve okullarına güneş enerji sistemi yaptık, sıcak suları akıyor. Mahallerimizin muhtarlık binaları, kültür merkezleri, halı sahalarımızı yaptık. Ücretsiz internet verdik.” diye konuştu.

 

Başkan Şimşek, ayrıca 2019 yılından bugüne çiftçilerin yanında olduklarını tarım aletleri, fide ve ata tohumu desteği verdiklerinin altını çizdi.

“Gücümü vatandaşlarımdan alıyorum”

Yeniden başkan seçilerek, yeni projeleri halkın hizmetine sunacaklarının altını çizen Başkan Şimşek “Biz görev için yola çıktığımızda Gölbaşı’nın kapılarını dünyaya açacağız demiştik. Gölbaşı artık kabuğunu kırdı, kırmaya devam edecek. Gölbaşı adım adım hak ettiği yere gelmeye başladı. Seçim beyannamemizde olmayan birçok projeyi hayata geçirdik. Gölbaşı halkı çalışkan bir belediye başkanı istiyordu, bunu da buldu. Şimdi sokakta ‘Yeniden Ramazan Şimşek’ diye bağırıyorlar, ben de bütün gücümü vatandaşlarımdan alıyorum. Bizim bu ülkeye borcumuz var. Ben koltukta oturmayı sevmiyorum, sahada koşmayı seviyorum. Yeniden geldiğimizde başka projelerimizi de hayata geçireceğiz. Bizim işimiz gücümüz vatanımız milletimiz için çalışmaktır. Ben bana verilen görevi layıkıyla yapmak için canla başla çalışıyorum.” dedi.

Başkan Şimşek, 2 Mart Cumartesi günü Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek, ‘Ankara'nın Yeni Şehir Merkezi' Gölbaşı vizyon projelerini açıklayacağı  lansman toplantısına tüm vatandaşları davet etti.