Pursaklar Belediyesi tarafından son 5 yılda 7’den 70’e tüm vatandaşlara hitap eden 1919 farklı, kültür, sanat, eğitim, bilim, teknoloji ve sportif etkinlikler gerçekleştirildi.

Pursaklar Belediyesi, geride kalan son 5 yılda yaşlısından gencine, kuşak fark etmeksizin her vatandaşın hayatına dokunan kültür, sanat, eğitim, bilimi teknoloji, spor vb. birçok alanda programlar düzenledi.

Pursaklar Belediyesi Yaşam Merkezi’nde 7’den 70’e yaş farkı gözetmeksizin verilen kurslarla vatandaşların kültürel, bilimsel ve sanatsal kurslarla sosyalleşme imkânı sağlarken, aynı zamanda uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimler ile meslek sahibi olmalarına olanak sağlanıyor.

Geniş yelpazeye ulaşan kurslarda keman, gitar, ney, bağlama, piyano, satranç, akıl ve zekâ oyunları, drama, tiyatro, resim, halk oyunları, thm korosu, çocuk korosu, kaligrafi, karikatür, origami gibi birçok alanda Pursaklar halkına hizmet veriyor.

Medya alanında geleceğe yön verebilecek olan gençlerin yetiştirilmesi amacıyla değerli gazetecilerin katılım ile Medya Akademisi ve Basın Akademisi eğitim seminerleri düzenlendi.

Pursaklar Belediyesi, çocukların bilim ve teknoloji alanında atılım yapabilmeleri için Ankara’da bir ilk olan Deneyap ve Bilim Pursaklar Atölyelerini hizmete açtı.

Pursaklar Belediyesi, Kültür Gezileri kapsamında ilçe halkını Cumhurbaşkanlığı Külliyesine, ev hanımlarını kültür gezilerine, genç erkek ve kızları Gençlik Kamplarına yolcu ederken 50 yaş üstü erkekleri, şehit ailelerini ve gazileri çeşitli gezilere gönderdi.

Belediye bağlı Hanım Evlerinde kadınların yeni meslek edinme ve hobi edinme imkânı sunarken, yaşlı vatandaşlara yönelik Dede-Torun Evlerinde doktor hizmeti, sohbet, spor, tasavvuf ve türkü dinletisi gibi birbirinden farklı programlar düzenlendi.

Çocukların kaliteli vakit geçirebilmeleri için Çocuk Şenlikleri, tiyatro ve sinema gösterimi, sihirbaz ve kukla gösterileri, bubble şov, bilim şov, atölye etkinlikler, Hacivat ve Karagöz olmak üzere birçok farklı programlarla minikler, eğlenirken öğrenme fırsatı buldu.

Engelsiz Yaşam Merkezine gelen özel gereksinimli vatandaşlara yönelik birden çok farklı program düzenleyerek gelişimlerine katkı da bulunulurken vakitlerini daha verimli geçirmeleri sağlanıyor.

Mahalle Konakları, Dernekler Lokali, Yaren Evi, Seymen Evi, Etkinlik ve Söyleşi Salonu vb. çok amaçlı salonlarda programlar düzenlendi.