Hayata geçirilecek projelerle Gölbaşı’nı daha ileriye taşıyacaklarının altını çizen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “Kendini değil kentini düşünen bir belediyecilik anlayışıyla Gölbaşı, Ankara’nın parlayan yıldızı olacak” dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu’nda ‘Ankara’nın Yeni Şehir Merkezi Gölbaşı’ sloganıyla hazırlanan lansman toplantısında yeni dönemde yapılması planlanan projelerini açıkladı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Cumhuriyet Kapalı Spor Salonu’nda ‘Ankara’nın Yeni Şehir Merkezi Gölbaşı’ sloganıyla hazırlanan lansman toplantısında yeni dönemde yapılması planlanan projelerini açıkladı.

“Bugün aynı vesileyle yeniden karşınızda olmak bana 5 yıl öncesini hatırlattı. İnanın, o günkü heyecanı ve hevesi hâlâ yaşıyorum.” diyerek sözlerine başlayan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “Gölbaşı’nın her bir sakininin yaşam kalitesini artırmak, çevreye duyarlı bir kent oluşturmak ve toplumun her kesimine eşit hizmet sunmak amacıyla projelerimizi hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımızın görüşleri ve ihtiyaçları, projelerimizin temelini oluşturur ve her adımımızda onların yararına odaklanırız” dedi. 

Başkan Şimşek, kendisini en çok heyecanlandıran projenin ilçeye yepyeni bir ruh ve kimlik kazandıracak olan “Büyük Gölbaşı Merkez Projesi” olduğunun altını çizerek anlattı.

Başkan Şimşek, Büyük Gölbaşı Merkez Projesi’nden sonra gerçekleştireceği diğer çalışmaları da şu şekilde anlattı.

1 Cumhuriyet Köyü Projesi

İdeal Cumhuriyet Köyü Projesini Gölbaşı’nda hayata geçiriyoruz. Çevre Şehircilik ve Tarım Orman Bakanlığı iş birliği ile 2 bin dönümlük alana kurulacak olan proje Türkiye’de ilk ve tek olacak. Projeyi gerçekleştirdiğimizde artık tarım arazileri yok olmayacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1937 yılında tasarlamış olduğu Danimarka’nın Brondby şehrinde uygulanarak tüm dünyaya örnek olan fikrini gururla hayata geçireceğiz.

Cumhuriyet Köyü Projesi içerisinde, Tarım Alanları, Hayvancılık Alanları, Eğitim ve Yönetim Alanları, Günübirlik Kullanım Alanlarından oluşacaktır.

2 Gölbaşı Tarım Kompleksi

Proje halka ucuz, kaliteli ve sağlıklı et tüketimi imkânı sunarken köylü üreticilere de hayvanlarını değerinden satma olanağı sunarak ekonomik kalkınma sağlayacak.

3 Uluslararası Tarım Fuarları ile Dinamik Bir Tarım Merkezi

Fuarlar, sektördeki profesyonellerin bir araya gelerek bilgi alışverişi yapmalarını, sektörel gelişmeleri değerlendirmelerini ve iş birliği olanakları aramalarını sağlamaktadır. Gölbaşı Tarım Kompleksi, bu etkinlikler sayesinde yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde iş birliklerinin geliştirilmesine katkıda bulunmaktadır

4 Bacasız Organize Sanayi Bölgesi

Proje, son teknoloji ve yenilikçi üretim yöntemlerini destekleyerek, bölgede teknolojik gelişimi teşvik edecek. Bu sayede yerel işletmelerin rekabet gücü artacak. Proje kapsamında eğitim ve uygulama merkezleri oluşturularak, bölge halkına girişimcilik ve iş dünyasıyla ilgili eğitimler verilecek. Gölbaşı Belediyesi’nin bu projesi, çevre dostu üretim anlayışını benimseyerek, istihdam artışını desteklemeyi ve bölge ekonomisine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

 

5 Gölbaşı Meslek Lisesi

Gençlerin nitelikli eğitim alarak meslek sahibi olmalarını desteklemek ve bölgedeki teknik düzeyi yükseltmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle Meslek Liseleri kurmayı planlıyoruz. Bu proje, gençlerin meslek edinmelerine olanak sağlayarak hem işsizlikle mücadele edecek hem de ilçenin ekonomik gelişimine katkıda bulunacaktır.

6 ÇEGEM Çevreci Genç Eğitim Merkezi

Bu projede, Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yaparak Ankara genelinde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören yaklaşık 1 milyon öğrencinin, yıllar içinde “İklim Değişikliği, Sıfır Atık, Yeşil Enerji, Deprem ve Sel” konularında eğitim almalarını sağlamayı hedefliyoruz. Geleceğimiz olan gençlerimizin sürdürülebilirlik ve çevresel koruma konularında bilinçlenmelerini amaçlıyoruz. Bu sayede, önce ilçemize ve ilimize, ardından ülkemize fayda sağlayacak çevre elçileri yetişeceğine inanıyoruz.

 

Başkan Şimşek, yapılması planlanan diğer projelerle ilgili ise kısaca şu bilgileri aktardı:

  • İlçemizin daha modern ve güvenli yapıya kavuşması için kapsamlı kentsel dönüşüm projemize devam edeceğiz.
  • Sosyal Konut Projemiz ile dar gelirli hemşehrilerimizi uygun fiyatlarla ev sahibi yapacağız.
  • Kapalı Bölge Pazar Yerleri ile vatandaşlarımızın taze meyve sebze ihtiyacını uygun fiyatlarla karşılamalarını sağlayacağız.
  • Ankara’nın güney girişinde, ana ticaret ve ulaşım yollarının kesişim noktasında lojistik alan ve tır parkı kuracağız.
  • Fen İşleri Müdürlüğü Binasını şehir içinden çıkararak yeni bir bina inşa edeceğiz.
  • 4 yıldır çalışmalarını sürdürdüğümüz büyük Güneş Enerji Santrali’nin 2024 yılında tamamlamayı hedefliyoruz.
  • Kent Rehberi’nden vatandaşlarımız nöbetçi eczanelerden camilere, ticarethanelerden sağlık kuruluşlarına kadar aradıkları her noktaya bir tıkla ulaşabilecekler.
  • Yeşil Belediye Projemiz ile çevre dostu uygulamaları teşvik edeceğiz.
  • Atıklar için ayrı toplama noktaları oluşturacağız.
  • Anlık Saha Çözüm Hareketi ile vatandaşlarımızın talep ve şikâyetlerine hızlı bir şekilde cevap vereceğiz.
  • Bilim atölyeleriyle gençlerimizin kendilerini teknoloji alanında geliştirmelerine imkan vereceğiz.
  • İncek, Kızılcaşar, Taşpınar, TOKİ ve merkez bölgelerinde kreşler kurarak çocuklarımızın güvenli ve keyifli bir ortamda eğitim almalarını sağlayacağız.
  • Sınıflardaki öğrenci yoğunluğunu azaltmak için 27 yeni okul inşa edeceğiz.
  • Ekolojik Eğitim Köyü’nde öğrencilerimize doğal güzelliklerle iç içe, eğlenceli ve öğretici bir ortam sunacağız.
  • Mola evleri ile yaşlılarımızın sosyal bağlarını güçlendirmelerini sağlayacağız.
  • Kurslar ve eğitim programlarımızla engelli bireylerimizin sosyal hayata entegrasyonlarını destekleyeceğiz.
  • %100 hibe şeklinde sağlayacağımız tohum, mazot ve diğer geniş kapsamlı destekler ile çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.
  • Geri dönüşüm malzemelerini getiren vatandaşlarımızın Hilal Kartlarına puanlar yükleyeceğiz.
  • Evde tedaviye ihtiyaç duyan, hastaneye gidemeyen tüm vatandaşlarımıza evde bakım hizmeti sunacağız.
  • Öğrencilerimizin bir arada vakit geçirmeleri için kuracağımız Öğrenci Dostu Merkezi’nde hafta içi akşamları öğrencilerimize ücretsiz yemek ikram edeceğiz.
  • Mogan Gölü çevresine yapacağımız plaj ile gölümüzü 1950’lerdeki eski günlerine kavuşturacağız.
  • Su Kanalı Projesi’ni hayata geçirerek vatandaşlarımıza gondol gezintisi ile eşsiz bir Gölbaşı deneyimi yaşatacağız.
  • Doğaseverlerin temel ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayabileceği bir karavan parkı yapacağız.
  • Şehir stadımız ile ilçemiz heyecan verici spor müsabakalarına ev sahipliği yapacak.
  • Curling Merkezi ile ulusal ve uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapacağız.
  • İncek Kapalı Spor Salonu ile İncek ve Kızılcaşar bölgelerine modern bir spor kampüsü ve kültür merkezi kazandıracağız.
  • İncek Kızılcaşar bölgesine modern bir kapalı spor salonu ve çeşitli kültür etkinliklerine ev sahipliği yapacak bir mekân inşa edeceğiz.
  • Mahallelerimize kültür merkezleri kuracak, kültür merkezi olmayan mahalle bırakmayacağız.