Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş son yolculuğuna uğurlandı.

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının taciz ateşi sonucu Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş, Uzman Çavuş Kemal Özek, Piyade Uzman Onbaşı Uğur Özdemir, Piyade Sözleşmeli Er Mahmut Üçdağ, Piyade Uzman Çavuş Mustafa Sezer ve Piyade Uzman Çavuş Özkan Lale şehit düştü.

AİLEYE HABER VERİLDİ

Elazığ'da yaşayan anne Tülay Altınbaş'a şehadet haberini Vali Ömer Toraman ve askeri yetkililer verdi. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehit haberini duyan vatandaşlar da eve taziye ziyaretinde bulundu.

BABASI GÖREVİ BAŞINDA ŞEHİT DÜŞTÜ

Şehidin polis memuru olan babası Kadir Altınbaş'ın 2012 yılında kalp krizi geçirmesi sonucu vefat ettiği öğrenildi. Şehidin annesi Tülay Altınbaş ile yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Cenaze namazının ardından şehidin naaşı top arabasına kondu. Şehidin naaşı memleketi Ankara'nın Balâ ilçesi Merkez Camii'nde öğle namazına müteakip kılınınan cenaze namazının ardından askeri törenle 2012 yılında şehit olan babası Kadir Altınbaş'ın yanına defnedildi.

BALÂ BELEDİYE BAŞKANI BURAN, ŞEHİT FATİH UĞUR ALTINBAŞ İÇİN TAZİYE MESAJI

Balâ Belediye Başkanı Ahmet Buran, Balâlı şehit Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş için taziye mesajı yayımladı.

Buran, "Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve aziz milletimize sabırlar diliyorum. Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!" dedi.

Başkan Buran, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Pençe Kilit Harekatı’nda teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan hemşehrimiz Piyade Teğmen Fatih Uğur Altınbaş'ı düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurladık. Şehidimizin bizlere emaneti olan kıymetli ailesine baş sağlığı dileklerimizi ilettik. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları ve aziz milletimize sabırlar diliyorum. Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez!"