Gölbaşı Bahçelievler Mahalle Muhtarı Cihat Ceylan, göreve geldiği andan itibaren yaptığı yardımlaşma çalışmalarıyla öne çıkıyor.

Yerel seçim öncesi yeniden göreve talip olan Ceylan, yaptığı çalışmaları ve yeni dönemde seçilmesi halinde yapacağı çalışmaları anlattı.

“İŞ ARAYANLA İŞ VEREN ARASINDA BU KÖPRÜ OLDUK”

2019 yılında göreve geldiği ilk günden bugüne en büyük çabayı her zaman insanların iş sahibi olması için verdiklerini belirten Gölbaşı Bahçelievler Mahalle Muhtarı Cihat Ceylan;

“2019 yılında göreve geldiğimiz ilk günden bugüne çoğu konuda düşündük, çalıştık, didindik fakat en büyük çabamız her zaman insanlarımızın öncelikle bir iş sahibi olması oldu. Necm Suresi, 39. Ayet der ki: “İnsan için, yalnızca çalışmasının, gayretinin, hâlis niyetlerinin karşılığı vardır.” Bizler de bunu düstur edindik, bunu biliyoruz ve bu yolda canla başla çalışmaya devam ediyoruz. Rabb’imizin gösterdiği yoldan ilerleyerek Gölbaşı’nda ne kadar fabrika ve iş yeri varsa hepsini tek tek gezdik. İş yeri sahipleri ve insan kaynakları yetkilileri ile bir araya gelerek istihdama yönelik çeşitli toplantılar gerçekleştirdik. Kendimize, iş verenle iş arayanlar arasında bir köprü olma vazifesi addettik. Mühendisinden aşçısına, temizlik personelinden şoförüne vasıflı ya da vasıfsız, birçok iş kolunda iş arayanla iş vereni ortak noktada buluşturup her alanda ve her meslekte bu köprü olma vazifemizi yerine getirdik. Bu vazifemizi gerçekleştirmeye bıkmadan ve usanmadan bugün bile devam ediyoruz”

“EV HANIMLARIMIZIN EV EKONOMİLERİNE KATKIDA BULUNMALARINI SAĞLADIK”

“Özellikle çocuklarından ya da farklı sebeplerden dolayı tam zamanlı çalışamayacak durumda olan ev hanımlarına yönelik evde iş arayışlarımız konusunda kafa yorduk. Bileklik ve örgü gibi el işleriyle ya da mantı, gözleme, bazlama, kete, yufka, ekmek, midye, sushi gibi yiyecekler hazırlayıp üreten hanımlarımızın evlerinde iş yapmalarına ve düzenli kazanç sağlayarak ev ekonomilerine katkıda bulunmalarına vesile olmaya devam ediyoruz”

Gölbaşı Bahçelievler Mahalle Muhtarı Cihat Ceylan, göreve geldiği andan itibaren yaptığı çalışmaların bazıları şu şekilde;

“Hanımeller” adı altında el emeği ürünler yapan kadınlarımıza zaman zaman kermesler, şenlikler ve etkinlikler düzenliyor, sosyal medya paylaşımlarımızla bu oluşumu destekliyor, alıcılarla buluşabilmelerine ve emeklerinin karşılığını alabilmelerine var gücümüzle yardımcı oluyoruz.

“Askıda İş” projemizle, bugüne kadar toplamda 2.500’den fazla kişinin istihdamına aracı olmak, düzenli bir kazanç elde edebilmelerine ve ev ekonomisine katkıda bulunabilmelerine katkıda bulunabilmek bizim için hizmetlerin en güzeli. Tek temennimiz, olabildiğince en yüksek sayıda insanımıza iş arayışlarında yardımcı olabilmektir. Rabb’im, bizleri hakkıyla çalışan ve alnının teriyle ekmeğini kazanan kullarından eylesin.

•Askıda Kurban projemizle, geldiğimiz günden bu yana haftada en az iki adaklık kurbanla kurban eti dağıtımına devam ettik.

•Askıda Ekmek projemizle, hayırsever mahallelimiz ve fırıncılarımız sayesinde ihtiyaç sahibi ailelerimizin sofralarına ekmek götürdük.

•Askıda Süt projemizle, Karaoğlanlı Fatih Helvacı’nın katkılarıyla beşer litrelik sütleri haftada iki kez ihtiyaç sahibi çocuklu ailelerimizle buluşturduk.

•Askıda Yemek projemizle, Ay Işığı Ev Yemekleri’nin katkılarıyla ramazan ayı dâhil olmak üzere yemek dağıtımları gerçekleştirdik. Aynı proje dâhilinde cenaze evlerine yemek ulaştırmayı da kendimize görev bildik.

•Askıda Bisiklet projemizle, iki yüzden fazla bisikletle ihtiyaç sahibi çocuklarımızın hayallerinin gerçekleşmesine katkıda bulunduk.

•Kız çocuklarımıza sağladığımız burslarla on üç kızımızın eğitiminde umut ışığı olduk.

•Okullu çocuklarımıza karne hediyesi olarak at çiftliği ziyareti gibi çeşitli etkinlikler düzenledik, onlarla beraber eğlendik.

•Gıda ve koli yardımlarımızla, beş binden fazla ihtiyaç sahibi ailemizin temel erzak, hijyen ürünleri ve tıbbi ilaçlara ulaşabilmesine yardımcı olduk.

•El emeğiyle ürünler üreten kadınlarımıza teşvik olmak amacıyla ürünlerin kermeslerde sergilenmesine önayak olduk.

•İkinci el eşya ve mahalle şenliklerimizle, özellik mahalleli kadınlara ve genel ev ekonomisine katkıda bulunduk.

•Mahalleli ev hanımlarımızın, verdiğimiz cüzi miktarda geri ödemeli kredi destekleriyle ev ekonomisine katkı sağlamasını amaçladık.

•Mahallemiz kadınlarıyla birlikte yakında sekizincisini düzenleyeceğimiz gezi projemizle “Yaşadığımız Şehri Tanıyalım” sloganıyla ilçe ziyaretleri gerçekleştirdik.

•Mahallemiz kadınlarına yönelik çeşitli farkındalık seminerleriyle her on beş günde bir muhtarlığımızda bilgilendirmeler yaptık.

•Hanımelleri Pazarlarımızla mahallelimiz ile sorunları görüştük, projeler geliştirdik.

•Mahallemizde bir odayı Mehmet Karakaş adına Mahalle Kütüphanesi olarak kullanıma sunduk, ilmin peşinden gittik.

•Mahalle Kütüphanemizin yanında Mahalle Müzemizin de temellerini atarak kültürümüzü yaşatmayı hedefledik.

•Mahallelimize her yıl yaptığımız fidan bağışlarıyla çevremizi korumaya ve güzelleştirmeye özen gösterdik.

•Kan Bağışı projemizle, Türk Kızılayı tarafından bronz madalya ve teşekkür beratı ile ödüllendirildik.

•Mahalle İstişare Toplantılarımızla, bu yıl ilk defa mahallemiz site ve apartman yöneticileri ile Belediye Başkanımız ve Birim Müdürlerimizi bir araya getirdik.

•Azalarımız ve mahallemizin akil insanlarıyla ayda bir toplanarak, sosyal medya ve Whatsapp üzerinden gelen talep ve şikâyetleri yerinde inceleyip anlık olarak çözüme kavuşturduk.