Gazeteci yorumcu Soner Aksakal’ın sorularını yanıtlayan AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan, AK Parti’nin tüm dünyada yerini almış bir teşkilatlanmaya sahip olduğunu ve Gölbaşı’nda 19 bin 740 üyelerini olduklarını söyledi.

2023 seçimlerinin Türkiye Yüzyılı için önemli bir kırılma noktası olduğunu vurgulayan Akceylan, 2024 yerel seçimlerinin Gölbaşı’nın geleceği için çok önemine vurgu yaptı.

Gölbaşı’nda ki belediye başkan adayları ile ilgilide konuşan AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan, CHP’nin şark kurnazlığı ile hareket ettiğini ama vatandaşların bu oyuna da gelmeyeceklerini de vurguladı.

Turgut Altınok’un Ankara için önemli bir şans olduğunu belirten Akceylan, Cumhur İttifakı Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Ramazan Şimşek’in vatandaşlar arasında ayrım yapmadan her mağduriyeti gidermek için canla başla çalıştığını söyledi.

İşte AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan’ın konuşmasının satır başları;

“GÖLBAŞI’NA HİZMET ETMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ”

“Gölbaşı sürekli büyüyen gelişen, coğrafi yapısı ve içinde bulundurduğu değerleri ile gözde bir ilçe konumundadır. Ankara’da turizm potansiyeli ve eğitim kampüsleri ile de öğrenci potansiyeli en yüksek olan ilçe konumundadır. Bizlerde bu ilçede vatandaşlarımıza hizmet etmekten gurur duyuyoruz”

 “GÖLBAŞI’NDA 19 BİN 740 ÜYEMİZ VAR”

“AK Parti sadece Gölbaşı Ankara’da değil tüm dünyada yerini almış bir teşkilatlanmaya sahip. Biz sadece seçim dönemlerinde çalışan değil yılın 365 günü sahada olan bir teşkilatız. Bulunduğu ilçenin her noktasına anında dokunabilecek bir yapılanmamız var. Gölbaşı’nda 19 bin 740 üyemiz var. Birçok partinin bizim üyemiz kadar oyu yok. AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar her seçimde açık ara birinci parti konumundadır. 2018 yılından bu yana da cumhur ittifakı olarak yolumuza devam ediyoruz. Cumhur İttifakı da oy potansiyeli olarak Gölbaşı’nda birinci ittifaktır”

“2023 SEÇİMLERİ TÜRKİYE YÜZYILININ KIRILMA NOKTASIYDI”

2023 seçimleri Türkiye’nin 2. Yüzyılına bizim Türkiye Yüzyılı olarak değerlendirdiğimizde önemli bir kırılma noktasıydı.  Gölbaşı’nda da MHP teşkilatları ve Gölbaşı Belediye Başkanımız Ramazan Şimşek ile birlikte yoğun bir çalışma yürüttük. Seçim boyunca girmediğimiz mahalle sokak ve ev kalmadı. Çok şükür Gölbaşı’nda da Türkiye genelinde olduğu gibi muvaffak olduk. Buradan Gölbaşı Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Kendi seçimi gibi bizimle birlikte omuz omuza çalıştı

“CHP ŞARK KURNAZLIĞI İLE KENDİ TEŞKİLATINI YOK SAYDI”

“Gölbaşı’nda 16 belediye başkan adayımız var. 3 aday ön plana çıkıyor.  Cumhuriyet Halk Partisinin adayı, MHP teşkilatlarında ilçe başkanlığı, belediye başkanlığı ve belediye başkanı olarak gösterilmiş ama seçimi kaybetmiştir. Sonrasında İyi Parti ile çalıştı. 2023 seçimlerinde de İyi Parti için saha çalışması yaptı. Sonrasında baktığımızda CHP’de ortaya çıktı. Buna iki açıdan bakmak lazım. Teşkilatçılık açısında bakarsak ki görüyoruz, CHP Teşkilatları da bu durumdan rahatsız.  Buda haklarıdır. CHP çatısı altında hedefleri ve idealleri olan bizimde arkadaşlarımız. İyi günde kötü günde Gölbaşı’nda hep beraberiz. Onların içinden değil de kendini ‘milliyetçi’ olarak tanıtan bir aday gösterdiler. Açıkçası ben şunu merak ediyorum. CHP Çankaya’da aday belirlerken hangi kriterleri ön planda tuttu. Ciddi bir tutarsızlık var. Aslında burada hem CHP’li seçmene hem de diğer partilere gönül vermiş seçmen karşısında bir şark kurnazlığı var. Burada CHP’li seçmene diyor ki onlar zaten bana oy verecek, onların istediği adayı göstermeye gerek yok. Çok özür dileyerek söylüyorum. Onların oyları cebimizde. Diğer seçmene ne diyor ben sizin içinizden geldim. Bana oy verin diyor. Nereden bakarsanız bakın bu işin tutar bir tarafı yok. Seçmenimiz buna geçit vermez. Bu oyuna da gelmez”

“BBP İLE GÖLBAŞI’NDA BİR İTTİFAK YOK”

“BBP ile Ankara’da Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı noktasında bir ittifak var. Büyükşehir belediye başkan adayımız sayın Turgut Altınok’u destekliyorlar.  Ama ilçelerin bir kısmında aday gösterdiler, bir kısmında aday göstermediler. Ama Gölbaşı çerçevesinde BBP ile herhangi bir ittifakımız söz konusu değildir.  Gölbaşı’nda Cumhur İttifakının Adayı Ramazan Şimşek’tir. Bunu neden söylüyorum. Çünkü sahada duyuyoruz. Biz beraberiz ittifakız diye ama işin aslı öyle değildir. Gölbaşı seçim çerçevesinde bir ittifakımız söz konusu değildir. BBP adayı 12 Aralık 2023 tarihine kadar AK Partinin üyesiydi. Birçok kes davet ettim. Ama bizimle birlikte yol yürümeye imtina etti. İstifa etmeden öncede BBP çatısı altında çalışmasını sürdürdü. Kırıldığımız nokta 2023 seçimleri oldu. Bir ittifakımız söz konusu, bir mücadele veriyoruz. Ben isterdim ki kendisi de bize bir omuz versin. Birlikte çalışalım cumhurbaşkanımıza desteğini beyan etsin. Ama maalesef bununla alakalı herhangi bir söylemini, çalışmasını, sosyal medyada bir paylaşımını bile görmedik. Açıkçası bizi üzdü. O dönemde bizim üyemizdi. Eğer o dönemde yollarımızı ayırmış olsak ben buna kırılmazdım. Veya seçmenin karşısına geçtiğinde biz ittifakız demese yine kırılmazdım”

“GÖLBAŞI’NI KUCAKLAYACAK BİR LİSTE HAZIRLADIK”

“Cumhur İttifakı ortağımız MHP ile ortak bir liste yaptık. Belediye Başkan Adayımız Ramazan Şimşek ve MHP İlçe Başkanı Musa Şahin ile birlikte Gölbaşı’nda ki tüm kesimi temsil edecek bir liste hazırladık. İstişareli bir şekilde bu süreci yürüttük. Gölbaşı’nın tamamını kapsayacak bir şekilde bir liste hazırladık”

“CUMHUR İTTİFAKININ GÖLBAŞI’NDA FARKLI BİR SİNERJİSİ OLUŞTU”

Geçtiğimiz beş yılı vatandaşlarımıza hizmet vererek geçirdik. Cumhur ittifakının Gölbaşı’nda farklı bir sinerjisi oluştu. Hükümetimizin ve belediyemizin imkânları ile birçok projede muvaffak olduk. Mogan gölü temizliği ikinci etabını tamamladık. Mogan gölü canlandı. Gölbaşı millet bahçesi oraya 10 bin ağaç diktik. Gölbaşı’nın geleceğinde bir orman alanı daha oluşturduk. Muhsin Yazıcıoğlu spor kompleksinde sentetik sahalar yenilendi. Kapalı spor sahası tamamen yenilendi. Yüzme havuzu yenilendi. Buz Pateni ve Dağcılık Kompleksi yapıldı. Tüm dünyadan sporcuların geldiği Gölbaşı turizm canlandıran Bilardo Tesisi yapıldı. Gençlik Merkezi yenilendi. Birçok köyümüze halı saha yaptık. Köy konaklarını yaptık. 5 mahalle hariç tüm mahallerimize dağla gaz geldi. 40 yıllık sorun olan Konya Yolunu bitirdik. Ankara caddesi büyükşehir belediyesinin sorumluluğunda ama oranın çevre düzenlenmesini ve ışıklandırılmasını Gölbaşı Belediyesi yaptı. Oranın kaldırımlarda büyükşehir sorumluluğunda ama gene Gölbaşı Belediyesi yaptı. Cemal Gürsel Caddesi de büyükşehir sorumluluğunda ama orayı da Gölbaşı Belediyesi yaptı. Üniversiteler caddesi de aynı durum geçerlidir. Büyükşehir Gölbaşı’nda bir şey yapmadı”

“TRAMVAY İÇİN ESNAFIN GÖRÜŞÜ ALINACAK”

Kamuoyunda biraz tartışma konusu oldu. Belediye başkanımız ile istişare ettik. Tramvayın geçtiği güzergâhta bir anket yapılacak esnafımız ne derse o olacak. Benim fikrimi sorarsanız. Tramvayın esnafımıza zararı değil karı olduğunu düşünüyorum. Asıl problem tramvay değil asıl problem otopark alanımızın olmayışıdır. İşte Büyük Gölbaşı Merkezi projesi önümüzde ki dönem bitirebilirsek oraya yapılacak çok katlı otopark alanı o sıkıntıyı çözecektir. Tramvay sanki bu sıkıntının sebebiymiş gibi birileri tarafından kullanılıyor. Biz dayatma ile iş yapmayız. Vatandaşlarımızın istemediği bir çalışmayı yapmayız. Hatamız var ise de bu hatadan döneriz. Şimdi anket yapılacak. O caddede esnaflık yapan bütün vatandaşlarımıza tek tek soracağız. Tramvay kaldırma olmayacak güzergâh değiştirme olacak. Değiştirin derse bizde değiştiririz.

“NEDEN ALTINOK NEDEN RAMAZAN ŞİMŞEK”

Ankara’da son beş yılda acılan bir tane bulvar yok. Yollar köstebek yuvasına dönmüş, yeni güzergahlar oluşturulmamış. Beş metre metro yapmamış. Gölbaşı’nda bilim merkezi yapacaktık. Söz verdiği hiçbir projeyi yapmamış. Ankara’nın derdine derman olacak herhangi bir proje üretememiş. Tüm Ankara Mansur Yavaş’ın resmi ile doldu. Gölbaşı’nda CHP’nin programı oldu büyükşehir çalışanları zorla getirildi. Kandilde büyükşehir çalışanı Gölbaşı adayının simidini dağıtıyor.  Onlarda laf çok iş yok. Bize Altınok lazım. Bize derdi Ankara olan bir belediye başkanı lazım oda Turgut Altınok’tur.

Ramazan Şimşek ise çok naif bir insan ve belediye noktasında bir partizanlığı asla olmadı. Vatandaşlar arasında asla ayrım yapmadı. Bir mağduriyet varsa tarafsız bir şekilde onun için mücadele etti. Her alanda her bölgede karşılığı olan ve iletişim kurabilen biridir. Beş yıl boyunca çok çalıştı. Çok büyük bir gayreti oldu. İnşallah önümüzde ki dönem büyükşehir ile birlikte çok daha farklı bir beş yıl olacak”

“HALKIMIZ İÇİN UCUZ KONUT PROJESİ”

“İkinci dönemimizin en önemli konusu Büyük Gölbaşı Merkezi Projesini tamamlamak olacak. O bölgede büyük bir kent meydanı, otopark alanı gibi projeler var. İkincisi ise halkımız için ucuz konut projesi gerçekleştireceğiz. Çünkü Gölbaşı şu an konut olarak sıkışmış durumda hem Gölbaşı’nı genişleteceğiz hem de vatandaşlarımızın ucuz konuta ulaştıracağız”