ALTINOK: 5 YILDA BORÇLAR KATLANDI, PROJE YAPILMADI

Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok uzak yakın demeden Ankara’nın tüm ilçelerini ziyaret ederek vatandaşların taleplerini dinlemeye devam ediyor. Altınok’un yoğun tempoda geçen seçim çalışmalarının son durağı Gölbaşı oldu.

Altınok’un Gölbaşı’nda ilk durağı AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığı oldu. “Ankara’nın Başkanı Turgut Altınok’ Altı Ok Gidecek Altınok Gelecek” sloganlarıyla karşılanan Altınok, önce ilçe başkanlığı önünde toplanan halka ardından İlçe binasında teşkilat yöneticilerine seslendi.

“Soğuk havada bizi çok sıcak karşıladınız. Hepinize teşekkür ederim” diyerek söze başlayan Altınok, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın “büyük, çılgın projem yok” sözlerini eleştirdi.

“Başkentimizin her köşesini ilmek ilmek hizmetlerle işleyeceğiz. Ankara’yı tarımın başkenti yapacağız. Seralar kuracağız Ankara’yı sera şehri yapacağız. Çiftçilerimize destek vereceğiz. Sosyal projelerimiz var. Hakkınızı fazlasıyla sizlere vereceğiz. Bizim çok projemiz var. Çılgın olanı da var çılgın olmayanı da var. Yardım lafını kabul etmiyorum biz destek vereceğiz ama aynı zamanda Ankara’mızı hizmet ve eserle de donatacağız. Ankara’da sanal değil sokaklarda dolaşan bir belediye başkanı olacak” dedi.  Tüm Ankaralıların oyuna talip olduğunu söyledi.

“5 YILDA BORÇLAR KATLANDI, PROJE YAPILMADI”

Ankara’nın 2019’dan bu yana borcunun arttığını ifade eden Altınok, büyükşehir belediyesinin 2019’da 3.5 milyar borcunun 5 yılda 20 milyara yükseldiğini söyledi. Altınok, Ankara’nın makus talihinin değişeceğini ifade ederek, “Bir tane projesi yok olanları da çürüttü, kaldırımların bakımı yapılmıyor esnaftan şikayet geliyor sürekli bordür ve taşların tamirini yapamayan bir Büyükşehir Belediyesi var.  Yaptıkları yardımlar bütçenin kat kat altında. Biz de yıllardır yardım yapıyoruz, vatandaşın parasını vatandaşa veriyoruz. Dünya kadar destek oluyoruz, reklamını yapmıyoruz. Burada bir proje adamı var, ilklerin belediyesi var. Ankara’yı kendi kendine yeten bir Başkent yapacağız” dedi.

GÖLBAŞI’NA OSB MÜJDESİ

Gölbaşı-Bala arasında Organize Sanayi Bölgesi kurulması içi proje yaptığını anlatan Altınok, bu projenin hayata geçirilmesiyle çok sayıda istihdam sağlanacağını söyledi. Sadece bir fabrikada 5 bin kişi çalışacak. Düşünün kaç kişiye iş kapısı olacak” diye konuştu.

ALTINOK “LAFLA MİLLİYETÇİLİK OLMAZ”

Altınok, AK Parti’den sonra MHP Gölbaşı İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

Muhalefetin Milliyetçilik ile ilgili söylemlerini eleştirdi. “Altı Ok’un bir Ok’u da Milliyetçiliktir, Türkiye’yi Irak, Suriye yapmak isteyenler Milliyetçi olamaz. İki üç belediye alacağım diye askerlerimizin katilleri ile yan yanalar, lafla milliyetçilik olmaz bu ülkeyi bölmek isteyenlerle el ele kol kola olanlarla olacaksın bir de şehit cenazesine başsağlığına gideceksin. Türk, Kürt, Alevi, Sünni kardeştir, kardeşliğimizin arasına nifak sokan haindir” ifadelerini kullandı.

Cumhur ittifakının Türkiye üzerine oynanacak oyunlara karşı büyük bir birliktelik olduğunu belirten Altınok, “vatanımızın, milletimizin, devletimizin birliği, dirliği cumhur ittifakı sayesinde. Birliğimize hem Gölbaşı’nda hem Ankara’da halel getirmeyin” dedi. Gölbaşı’nda Ramazan Şimşek’e Ankara’da kendisine oy istedi.

Altınok, ilçe başkanlıkları ziyaretlerinin ardından esnafla bir araya geldi. Gölbaşı sokaklarındaki dükkanları tek tek dolaştı. Hayırlı işler diledi, esnafın sorunlarını dinledi.

Esnafı gezerek sorunlarını dinleyen, projelerini anlatan Altınok, AK Parti Gölbaşı Seçim Koordinasyon Merkezi, MHP Gölbaşı Seçim İletişim Başkanlığı ve Gölbaşı Belediye Başkanlığını da ziyaret etti.

Altınok'a ziyaretlerinde AK Parti Ankara Milletvekilleri Murat Alparslan ve Jülide Sarıeroğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan, MHP İlçe Başkanı Musa Şahin, Gölbaşı Belediye Meclis üyeleri ve partililer eşlik etti.