Gölbaşı Belediyesi Ekim Ayı Olağan Toplantısı, gerçekleşti.

Gündem maddelerinin okunması ile başlayan toplantının son gününde gündem dışı konuşmalar yapıldı.

Gündem dışı söz alan AK Parti Gölbaşı Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Fatih Yaşlıoğlu, Gölbaşı Belediyesinin 2024 yılı bütçesi ile ilgili açıklamalardan bulunarak, Gölbaşı Belediyesinin ekonomisinin büyüdüğünü ve yatırımların arttığını söyledi.

2024 Yılı Tahmini Bütçede yatırım oranın %30 olduğunu belirten AK Parti Gölbaşı Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Fatih Yaşlıoğlu, “2019 yılında 150 Milyon bütçe rezervi aldık, 2019 yılında 150 milyon olarak tahmini bütçemizi gerçekleştirdik. 2020'de 175 milyon, 2021 yılında 311 Milyon, 2022 yılında 716, 2023 yılında ise 988 Milyon, 2024 yılı için bütçemizi 1 Milyar 675 Milyon 874 bin olarak meclisin onayına sunduk ve meclisimizde bunu kabul etti. Yatırım oranlarımızdan biraz bahsetmek istiyorum. Bütçe içerisinde yatırıma ayrılan oran %7 2019' da, %11.42 2020' de, 2021 yılında %19, 2022 yılında %28 , 2023 yılında %30, 2024 yılında ise yine %30 olarak görünüyor. Verilerden de anlaşılacağı üzere belediyemizin ekonomisi büyümeye yatırım içerisinde ayrılan bütçe artmaya devam etmektedir. Bütçemizin tüm Gölbaşı halkına ve belediyemize, bürokratlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum, Rabbim hayırlı işlerde kullanmayı nasip eylesin” ifadelerini kullandı.

CHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Fikret Bahadan’ın Ankara Garı’nda gerçekleşen terör saldırısı sunucu hayatını kaybedenleri anarken, hükümete yönelik eleştirilerine de cevap veren AK Parti Gölbaşı Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Fatih Yaşlıoğlu, “Biz AK Parti ve Cumhur ittifakı olarak hiçbir zaman kan üzerine siyaset yapmadık. Ama sizin ittifak ortaklarınız bunu çok iyi yapmaktadır. Bu sözlerinizi de asla kabul etmiyoruz. Dönemin Başbakanı oylarınızı arttırdı gibi ithamlarda bulundunuz, bunlar aslı astarı olmayan ithamlardır. Siz asıl tam tersi yaparak oylarınızı arttırmak istediniz ama halkımız her zamanki gibi sandıkta tokattı vurdu size” dedi.

Filistin İsrail savaşına ilişkinde açıklamalarda bulunan Yaşlıoğlu şu ifadeleri kullandı;

“Kudüs Müslümanların sınavı, Müslümanların kıblesi, üç semavi dinin Museviliğin ve Hristiyanlığın merkezi. Ancak şu anda İsrail tarafından Fosfor bombalarıyla bombardıman altında. Orada bebekler, çocuklar yürümeden ölmeyi öğrenmekte. Müslümanlığın kalbinin attığı yer olan Kudüs'te Terör estiren İsrail, İslam aleminin vicdanını derinden yaralamaya devam etmektedir. Savunmasız sivillere saldırı ve bombardıman düzenleyen acımasız orduya, Türkiye'de de olduğu gibi tüm dünyada tepkiler çığ gibi büyümektedir. Türkiye'de de bütün vatandaşlarımız dualarıyla Filistin halkının yanında olduğunu her zaman dile getirmektedir. Bu vesileyle İsrail zulmü altında olan Filistin halkına selam ediyoruz, Gazze'ye selam ediyoruz, Batı Şeriata selam ediyoruz, Kudüs’ü selamlıyoruz. İnşallah zulüm sona erecektir, Kudüs özgürlüğüne kavuşacaktır. İsrail hakkettiği yeri bulacaktır.”