Yeşille mavinin buluştuğu Spor Kenti Gölbaşı’nda Buz Pateni ve Tırmanma Salonu tesisi, Ankara’nın Başkent oluşunun 100. yıl dönümü olan 13 Ekim günü yapılan açılış töreniyle hizmete girdi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, tesisin isminin Cumhuriyetin ve Ankara’nın Başkent oluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla “100. Yıl” olduğunu belirterek, “Gölbaşı’mız bildiğiniz gibi ulusal ve uluslararası düzenlenen müsabakalarla, modern tesislerimizle sporun kalbi olmaya, sporun Başkenti olmaya devam ediyor.” dedi.

Açılış törenine, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, MHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Ozan Özdemir, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Dr. Süleyman Basa, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Musa Şahin, AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Selim Akceylan, BBP Gölbaşı İlçe Başkanı Hakan Lale, Yeniden Refah Partisi Gölbaşı İlçe Başkanı Mehmet Gülmez, İlçe Jandarma Komutanı Mikail Arıkan, Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semiyha Tuncel, Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, Gölbaşı Belediye Spor Kulübü Başkanı İbrahim Karagöz, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Özden Cengiz Şimşek, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ekici, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, belediye meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler, muhtarlar, STK temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Açılışa, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP Genel Başkan Yardımcısı Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız telgraf göndererek Gölbaşı Belediyesi’ni tebrik etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Musa Şahin, Gölbaşı Belediyesi Spor Tesisleri içerisinde bulunan Uluslararası Bilardo Kompleksi’ni de ziyaret ederek Türkiye 3 Bant Erkekler Bilardo Şampiyonası 2. Etap müsabakalarını takip etti. Ziyarete Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan da katılarak bilgiler verdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan açılış töreninde Baldudak İlköğretim Okulu 7. Sınıf öğrencisi Aysima Pehlivan, Ankara’nın Başkent Oluşunun 100. Yıl dönümü dolayısıyla günün anlam ve önemi ile ilgili “Sevgili Başkent’im, Güzel Ankara’m” şiirini okudu. Ardından Seğmen ekibi gösteri sergiledi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri birlikte kurdele kesti. Sonrasında buz pateni öğrencileri ve buz hokeyi takımı hünerlerini sergiledi. Ankara Üniversitesi ve Gölbaşı merkezli ADAK ( Acil Durum Arama ve Kurtarma Derneği) ekipleri tırmanma duvarında gösteri yaptı.

“Başkent’te Başka Kent’i, Marka Kent’i Oluşturduk”

Açılış töreninde konuşan Başkan Şimşek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin ülkemizde oluşturduğu Cumhur İttifakı ruhunu Gölbaşı’nda da yaşatarak, Cumhur İttifakımızın destekleriyle Başkent’te Başka Kent’i, Marka Kent’i oluşturduk. Göreve geldiğimiz günden beri, seçim beyannamemizde belirttiğimiz vaatlerimizin yüzde 98’ini gerçekleştirdik. Bunun yanı sıra Tulumtaş Mağarası, Nostaljik Tramvay ve daha birçok hizmetimizi Gölbaşı’mıza katma değer sağlamak adına hayata geçirdik. Turizm Kenti, Sanayi Kenti, Öğrenci Kenti, Tarım Kenti Gölbaşı’mızı Sporun Başkenti haline de getirdik.” Dedi

Başkan Şimşek, sözlerini “Bu kapsamda Gölbaşı’mızı Basketbol, Futbol, Tenis, Bilardo, Bovling, Binicilik, Yüzme, Jimnastik, Motor Sporları ( Drift ve Otomobil Festivali ) dallarında en üst düzeyde temsil edilecek bir yapı haline getirdik. Ankara’nın en köklü tenis kulübü ATK, modern tesisleriyle artık Gölbaşı’mızda bulunuyor. 7’den 70’e herkesi spora yönlendirmek, aynı zamanda sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamak amacıyla birçok projeye imza attık, atmaya da devam edeceğiz.” şeklinde sürdürdü.

“Buz Pateni ve Tırmanma Salonu Tesisimiz Ücretsiz”

Kısa zamanda çok büyük işler başardık diyen Başkan Şimşek,  sözlerini “Çalışmalarımızı en kısa zamanda tamamlayarak Gölbaşı’mızı ve Ankara’mızı yeni bir tesise kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tesisimizde, Türkiye Buz Pateni Federasyonu ve Türkiye Dağcılık Federasyonu’na ait sporcular antrenman yapabilecek. Kıymetli evlatlarımız, gençlerimiz de burada hem tırmanma hem de buz pateni sporlarıyla tanışıp tesisimizin keyfini çıkaracak. Buradan önemli bir açıklama daha yapmak istiyorum. Buz pateni ve tırmanma salonunun bulunduğu tesisimiz ücretsiz olarak hizmet verecek. Gölbaşı, sporun başkenti olmaya devam edecek. Bugün aynı zamanda Ankara’nın Başkent oluşunun 100. yıl dönümü, büyük bir gururla kutlu olsun. Nice 100 yıllara!” diyerek noktaladı.

“Belediye Başkanımız Ramazan Şimşek Örnek Olmaya Devam Ediyor”

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya yeni açılacak tesisin Gölbaşı’na ve tüm Ankara’ya hayırlı olmasını dileyerek “Gölbaşı Belediye Başkanımız Ramazan Şimşek, Milliyetçi Hareket Partimizin üretken belediyecilik şiarını ete kemiğe büründürdü. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin Cumhuriyetin 100. Yılına özel çalışmalarda bulunun talimatını da yerine getirerek örnek olmaya devam ediyor.“ şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Karakaya, “Düzenlenen uluslararası turnuvalarla Gölbaşı’nın dünyada isminin duyulduğu bir aşamaya geldik. Bu nedenle de federasyonlarımızı ve belediyemizi tebrik ediyorum.” dedi.

İki Devletli Çözüm

Konuşmasında Gazze’de yaşanan insanlık dramına da değinen Prof. Dr. Mevlüt Karakaya, “Türkiye olarak biz başından beri mazlum milletlere olan desteğimizi açıkladık. Adil olma yönünden hiçbir taviz vermedik. İki devletli çözüm konusunda, dünyaya huzur ve barış gelmesi hususundaki irademizden hiçbir zaman vazgeçmedik.” dedi.

Üniter Yapı Kırmızı Çizgimiz

Ankara’nın Başkent Oluşunun 100. Yıl dönümünün çok önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karakaya, “Ankara milli mücadelenin simgesi haline gelmiştir. Ankaralıların Dikmen sırtlarında Gazi Mustafa Kemal’i ve temsil heyetini karşılamaları, orada söz vermeleri, milli mücadeleyi büyük bir onurla, gururla sürdürmeleri, güzel Ankara’mızı Başkent ünvanıyla taçlandırmıştır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize saygılarımı sunuyor, Ankara’mızın ebediyen Başkent kalması ve üniter yapımız bizim kırmızı çizgimizdir.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, Cumhur İttifakı belediyelerinin çalışmalarından ötürü gurur duyduklarını belirterek Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e ve Gölbaşılılara, yeni açılan tesis için hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Gölbaşı’nda Buz Pateni Keyfi

Bin 500 metrekare kapalı inşaat alanına sahip tesiste;

205 metrekare alan içerisinde tırmanma duvarına sahip Dağcılık Salonu

240 metrekare Sentetik Buz Pateni Pisti ve Buz Pateni Seyir Alanı

110 metrekare Eğitim ve Seminer Odası

Fuaye

Kafeterya ve Mutfak

Giyinme Odaları ve Duşlar

Antrenör, yönetim ve federasyon odaları

Açık otopark alanları bulunuyor.