Başkan Şimşek, Hürriyet’ten Murat Yılmaz ve Fatih Tekeci ile beraber Üniversiteler Caddesi’ni, Nostaljik Tramvay’ı, Uluslarası Bilardo Kompleksi’ni, Buz Pateni, Tırmanma Salonu ve Tulumtaş Mağarası’nı gezerek açıklamalarda bulundu.

Başkan Şimşek, ilk olarak makamında misafir ettiği Hürriyet yazarları Murat Yılmaz ve Fatih Tekeci ile beraber Üniversiteliler Caddesi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Şimşek, sinema salonu, bovling salonu gibi unsurlar içeren Üniversiteler Caddesi’ni Açıkhava alışveriş merkezi şeklinde yaptıklarını ve Gölbaşı’nın gelişmesinde, üniversiteli gençler başta olmak üzere Gölbaşılıların sosyalleşmesi ve Gölbaşı’na markaların gelmesi için önemli bir proje olduğunun altını çizdi. Sonrasında Başkan Şimşek’in vatmanlığında Nostaljik Tramvay turu gerçekleştirildi.

Hem rahat ve pratik ulaşımı Gölbaşı halkıyla buluşturup hem de nostaljik tramvayımızla Gölbaşı turizmine katkı sağlayacağız diyen Başkan Şimşek sözlerine, “Amacımız Gölbaşı’nın ismini duyurmak, Gölbaşı esnafına katkı sağlamak, üniversiteli öğrencilerimizle esnafımızı buluşturmak” şeklinde devam etti.

Hem Turizm Hem de Esnafa Destek

Bilardo Kompleksini gezen gazeteciler, uluslararası düzeyde böyle önemli bir tesisin Gölbaşı’nda olmasının Ankara ve ülke turizmi için çok önemli olduğunu belirtti.  Yılmaz ve Tekeci, Bilardo Kompleksini yakından ziyaret etmenin buranın gerçek değerini anlamak için önemli bir deneyim olduğunun altını çizdi. Hürriyet yazarları, Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan’dan da tesisle ve düzenlenen ulusal ve uluslararası turnuvalarla ilgili bilgiler aldı. Ercan, vizyoner bir bakış açısıyla Gölbaşı’na Uluslararası Bilardo Kompleksi’ni kazandıran Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e ve Gölbaşı Belediyesine bilardo sporuna yapılan destekler için teşekkür etti.

Başkan Şimşek, “Uluslararası organizasyonlarla Gölbaşı’nın kapılarını dünyaya açıyoruz. Sadece sporcular için değil, aynı zamanda ilçemize gelen turistler ve esnaflarımız için de güzel oluyor. İlçemizdeki böyle büyük etkinlikler sayesinde ekonomimize katkı sağlayarak Gölbaşı’nı daha da geliştiriyoruz. Spor Kenti Gölbaşı, ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yaparak sporun kalbi olmaya, sporun başkenti olmaya devam edecek. Dünyayı Gölbaşı’na getiriyoruz ama Ankaralı hemşehrilerimizin de Bilardo kompleksine gelmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu. Bilardonun ardından hemen karşısında bulunan, Ankara’nın Başkent Oluşunun 100. yılında, 13 Ekim Cuma günü ( yarın ) saat: 14.00’te açılacak “100. Yıl Buz Pateni ve Tırmanma Salonu” ziyaret edildi.

Gazeteciler Gölbaşı’nda projelerle dolu, yoğun gezi programı için Başkan Şimşek’e teşekkür ederek Gölbaşı’nın gelişmesi için yapılacak olan projelerde kolaylıklar diledi.