Gölbaşı Belediyesi, çevre kirliliğini önlerken ekonomiye de büyük katkısı olan yeni mobil atık getirme merkezlerini ilçenin dört bir yanına yerleştirdi.

Gölbaşı Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı tarafından başlatılan ’Sıfır Atık’ projesiyle ilgili önemli adımlar atmaya devam ediyor. Türkiye genelinde çöp ayrıştırma ve atıkların ekonomiye geri dönüşümünü sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında Gölbaşı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, farklı türde atıkları toplayacak ‘Mobil Atık Getirme Merkezleri’ni ilçenin farklı noktalarına yerleştirdi.

Mobil merkezler, Eymir Mahallesi’nde Sapanca Gölü Caddesi, Eğirdir Gölü Caddesi ve Eymir Villalar 893. Sokak, Bahçelievler Mahallesi’nde 305. Sokak ve Bahçelievler Siteler, Karşıyaka Mahallesi’nde 682. Cadde üzeri, Yıldırım Caddesi, Mogan Life Sitesi ve Gökkuşağı Sitesi, Hacılar Mahallesi’nde 492. Cadde ve 1482. Cadde ile Cemal Gürsel Caddesi’ne ekip tarafından konumlandırıldı.

Kağıt, plastik, metal, cam, elektronik,  pil ve bitkisel yağlar için ayrı ayrı 7 bölmenin bulunduğu mobil atık getirme merkezleri sayesinde israfın ve çevre kirliliğinin önüne geçilirken aynı zamanda ekonomiye de katma değer sağlanıyor.

Gölbaşı Belediyesi tarafından daha önce 5 farklı noktaya yerleştirilen merkezler sayesinde, 219 bin evsel atık, 10 bin 834 ton geri dönüşebilir atık (karışık ambalaj atığı), 4 bin 752 kg pil, 3 bin 860 kg elektrikli ve elektronik atık geri dönüşüme kazandırıldı.

“Çocuklarımıza bırakacağımız en önemli miras temiz Gölbaşı olacaktır”

Gelecek nesillere daha temiz Gölbaşı bırakmak için gece gündüz çalıştıklarını belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “ Mobil atık getirme merkezleri, geri dönüşüme vatandaşların da aktif olarak katılım sağlanmasına olanak tanıyarak, toplumun çevre bilincini artırmaktadır. Doğal kaynaklarımızın hızla tükendiği ve çevre kirliliğinin arttığı bu dönemde, vatandaşlarımız da bu bilincin oluşması çok önemli. Atık merkezlerimizin aktif olarak kullanmamız, çevre kirliliğinin azaltılması ve ekosistemlerin korunması gibi önemli hedeflere ulaşmamızda bizlere yardımcı olacaktır. Bu merkezlerin çevre kirliliğini önlemenin yanı sıra ekonomiye de katkıları vardır. Daha temiz bir Gölbaşı ve gelecek için çalışmalarımız devam edecektir. Çocuklarımıza bırakacağımız en önemli miras temiz Gölbaşı olacaktır” dedi