Ankara’nın Gölbaşı İlçesinde, Gölbaşı Toki Şehit Hakan Can Anaokulu Avrupa Birliği Erasmus+ KA229 Stratejik Okul Ortaklığı Projesini başarıyla tamamladı

Okul yönetiminde yapılan açıklamada; Okul öğretmenleri “Ecological Sensitivity On School Education” başlıklı proje kapsamında proje ortağı olan Romanya, İtalya ve Türkiye’de çalışma ziyaretleri düzenlediler.

2 yıl süren projeye Gölbaşı Toki Şehit Hakan Can Anaokulu öğretmenleri katıldı. Öğretmenler, Proje ortakları olan ülkelerde gerçekleştirdikleri ziyaretlerde ekolojik farkındalığı sağlamak için yeni öğretim metotları öğrendiler.

Farklı eğitsel yaklaşımları tanıdıklarını ve meslek profillerini güçlendiklerini ifade eden öğretmenler, öğrendikleri metodolojiyi açık hava etkinlikleri için bir eğitim aracı olarak kullanacaklarını ifade ettiler.

Projeyi başarıyla tamamladıklarını belirten Okul Müdürü Ekin Özgür Gençer, “Eğitimde iyi uygulamaları gözlemlediğimiz projemizde, doğal kaynakların kontrolsüz tüketimi, çevrenin bilinçsizce kullanımı, küresel iklim sorunları konularında sürdürülebilir bir ekolojik duyarlılık anlayışı geliştirmek en önemli hedeflerimizden biri oldu” dedi.