Gölbaşı Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle Selametli Deresi’nde ıslah çalışmaları başlatılacak.

Gölbaşı Belediyesi, özellikle sağanak yağışlarda oluşabilecek sel baskını risklerini ortadan kaldırmak için çalışmalarına devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda sel felaketinin yaşandığı Selametli Mahallesi’nde dere ıslah çalışmalarının başlatılmasına yönelik Gölbaşı Belediyesi ile Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Protokol kapsamında taşkın yaşanan Selametli Deresi’nde ıslah çalışması başlatılacak. Yaklaşık 2 kilometrelik alanı kapsayacak çalışmalar sırasında 4 metre genişliğinde 2 metre yüksekliğinde altı beton yanları taş döşeli kanal yapılacak.

Kanal çalışmasıyla dere yatağını düzenleyerek taşkın riskini en aza indirmeyi amaçladıklarını ifade eden Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Bu çalışmaların tamamlanmasıyla, su taşkınlarına karşı daha etkin bir önlem alınmış olacak ve bölge halkına daha güvenli bir yaşam alanı sunulacaktır.” dedi.

“Belediye Başkanımız Ramazan Şimşek’e teşekkür ederiz”

Selametli Mahallesi Muhtarı Harun Keskin “Mahallemizden geçen derenin yatağı yeterli olmadığı için yağışlarda taşlamalar yaşanıyor. Sel felaketinde vatandaşımızın evleri, garajları, ahırları su altında kaldı. Buraya acil bir ıslah çalışması yapılması gerekiyordu, Gölbaşı Belediye Başkanımız Ramazan Şimşek duruma el attı. Dere yatağımızın genişletilmesi için yapılacak çalışmalar için başkanımıza teşekkür ederiz. İnşallah can ve mal kaybı yaşanmadan sorunun önüne geçilmiş olacak.” İfadelerini kullandı.