Saadet Partisi Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Selim Akgül’ün seçim irtibat bürosu düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine Saadet Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cafer Güneş, Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Adnan Simit, Saadet Partisi Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Selim Akgül, Saadet Partisi Gölbaşı İlçe Başkanı Yunus Aygünoğlu, Saadet Partisi Gölbaşı İlçe Karargah Başkanı Emre Aygünoğlu, ve partililer katıldı.

Törende bir konuşma yapan Saadet Partisi Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Selim Akgül’ün açıklamalarının satır başları şöyle ;

GÖLBAŞI’NDA GÖNÜLLERE GİRECEĞİZ

"Biz Gölbaşı belediye başkan adayı olmak için yola çıktığımızda şunları düşündük. Önce kendi şehrimizi yükselteceğiz. Önce sesimizi ve daha da önemlisi sözümüzü yükselteceğiz. Sözümüzle birlikte bu güzel ilçemiz ve bu güzel şehrimizi güzel hizmetlerle buluşturacağız. Kıymetli dostlar, sevgili Gölbaşılı hemşerim ben bir öğretmenim. Hep gönüllere dokundum, hep bir öğrenciyi daha ileriye taşımaya ona hayaller kurdurmaya ve en üst noktalara taşımaya gayret ettim, vizyon verdim mesela"

GÖLBAŞI’NIN KIYMETİ BİLİNMİYOR

 "Şunu görüyorum Gölbaşı Türkiye’nin en güzel yerlerinden bir tanesi. İncilerin bulunduğu bir yer ama maalesef Gölbaşı’nın kıymeti bilinmiyor. Ben Türkiye’yi gezdim, yüzlerce  okulda eğitim seminerleri verdim. Baktım ki Türkiye’de ne kadar güzel yerler var ne kadar güzel hizmetler var. Gölbaşında sırf hizmet eksikliğinden dolayı bakıyoruz çoğu şey eksik kalmış burada."

A PARTİSİNDEN B PARTİSİNE ORADAN DA C PARTİSİNE DÖNÜŞLER OLMUŞ

"Siyaset sadece kısır konuşmalar üzerine kısır ilişkiler üzerine ve sadece birkaç basit mantık üzerine üretilmiş hatta daha ötesine gidilmiş. Son 20 yılda aynı adamlar sırayla seçilmiş. A Partisinden B Partisine oradan da C partisine dönüşler olmuş. Sanki hizmet parti değiştirmekte mümkün. Oysa hizmet parti değiştirmekle değil, dimdik durarak, omurgan olarak, bu vatana bu millete hizmet etmekle olur. İşte bunun için biz dedik ki istifa edip yollara düşeceğiz ve bütün Gölbaşı’nı bu hizmet kusurlarından, bu eksiklikten ancak biz ortaya koyduğumuz vizyonla, ortaya koyacağımız paradigma değişikliği ile yeni bir şeyler söyleyeceğiz. Biz Mevlânâ hazretlerinin sözüyle yola çıkıyoruz sevgili hemşerilerim. Mevlânâ hazretleri şöyle buyuruyor. Düne ait ne varsa dünde kaldı cancağızım. Artık yeni şeyler söylemek. Lazım artık türküler bizi söyleyecek, artık şarkılar bizi söyleyecek, artık Gölbaşı bizi konuşacak. Yetmedi Türkiye bizi konuşacak hizmetlerimizi konuşacak"

YENİ BİR ANLAYIŞLA GELİYORUZ

“Bizim anlayışımız bu milletin elinden tutup, ayağa kaldırmak olacak. Bunun için çok ciddi vizyon projeleriyle ortaya çıkıyoruz. Bu projelerimizi oluştururken, masa başında oturup ya arkadaşlar ne yapabiliriz. Şu gençlerin, vatandaşların eline broşür nasıl tutuşturabiliriz, seçimi nasıl atlatırız anlayışıyla değil, gerçekten vizyon projeleriyle, gerçekten bu halkın dertlerine çare olan projelerle, gerçekten kadınları düşünen, gençleri düşünen, yaşlıları düşünen, engelli vatandaşları düşünen hatta insanımızla sınırlı tutmayan hizmet anlayışını sokak hayvanları içinde düşünen yeni bir anlayışla geliyoruz”

GÖLBAŞI’NDA NE DEĞİŞECEK?

"Üç şey değişecek onları tek tek sayıyorum; 1- Belediye Başkanı burada bir makam mevki sahibi oldu düşüncesiyle fil dişi kulelerde oturmayacak artık. Belediye Başkanı dediğimiz bu milletiniz hizmetçisi olduğunu, hizmete talip olduğunu bilecek. Bunun içinde   birinci öncelik şu. Belediye Başkanı ulaşılabilir biri ve sokaktan biri olacak. Bu yüzden sizlere dağıttınız kartvizitlerde herhangi bir politikacı gibi bir telefon numarası yazmadım ya da seçimden sonra ulaşamayacağınız, aradığınızda artık bu numara kullanılmıyor diyecekleri bir telefon numarasıyla değil yirmi yıldır kullandığım telefon numarası yazdım. Herkes doğrudan belediye başkanına ulaşabilecek. Bunu yaparken de seçim çalışmalarında böyle diyoruz ama 31 Mart’tan sonra inşallah 1 Nisan’da o koltuğa oturduğumuz da yapacağımız ilk iş belediye başkanlığının makam kapısı kaldırmak olacak. Çünkü biz vatandaşın kapıyı çalarak içeriye girmesini istemiyoruz. Çünkü biz çalmaya da karşıyız.

Kıymetli dostlar yine Milli Görüş Belediyesi’nin vazgeçilmezi olan ikinci şiarımızı söylüyoruz. Hiç kimsenin hakkını kimsede bırakmayacağız. Belediyeyi aldığımızda ilk işimiz kocaman bir tabela hazırlamak olacak. O tabelayı belediyenin en görünür yerine asacağız. Tabela da şu yazacak: ‘’Rüşvet verende, alan da melundur.’’ Çünkü biz aldatmayız da aldatılmayız da. Biz hak yemeyiz de, yedirmeyiz de. Zulmün hiçbir tarafında asla ve asla olmayız.

Sonra üçüncü noktamız. Şu Ankara caddesi biliyorsunuz. Ankara Caddesi’nde dev led ekranlar var. O ekranlarda genellikle belediye başkanının fotoğraflarını görüyorsunuz. Biz belediye başkanı olduğumuzda artık oralarda bizim fotoğraflarımızı görmeyeceksiniz. Orada neyi göreceksiniz; canlı yayında belediyenin tüm ihalelerini göreceksiniz, belediye meclis toplantısı tamamını canlı yayında izleyeceksiniz, belediyenin bütün gelir gider tablosunu yılda iki üç defa sökülüp takılan kaldırımlar var ya onların kime verildiğini, kaça mal edildiğini orada bütün vatandaş net olarak görecek. İşte bu vizyonla, işte bu yeni anlayışla biz en önemli projeler olarak şunları ortaya koyuyoruz; Bir Gölbaşını ben dört başlığa ayırıyorum aslında. Bizim için Gölbaşı; merkez, köyler, Toki bölgesi ve İncek Taşpınar bölgesi olarak dört farklı bölgeden oluşuyor. Her birinin öncelikleri de farklı. Bu önceliklerini dikkate alarak eşzamanlı olarak biz bu projeleri hayata geçireceğiz. Merkezde en ciddi yaşadığımız problem burada hepinizin bildiği park sorunu. İşimiz bu park sorunu çözmek için ortaya atacağımız projeler olacak. Toki’ye baktığımız da orada en çok karşımıza çıkan sorun; bir özellikle gençlerimizin ve çocukların oynayacakları, vakit geçirecekleri sosyal tesislerin azlığı. Diğer taraftan sokak hayvanlarının orada çok fazla olması. Bu hem vatandaşlarımıza zarar veriyor, çocuklarımızı korkutuyor, çocuklarımız rahat okula gidemiyor hem de o hayvanlarımız da bir can. Onlarıda unutmayalım. Biz kuşu öldü diye bir çocuğa taziye ziyareti yapan Efendimiz Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in ümmetiyiz. Dolayısıyla o canları da düşünürüz. Onlar için de mutlaka sevgi evleri yapacağız"

MOGAN VE EYMİR GÖLLERİNİ BİRLEŞTİRECEĞİZ

"Sonra elimizde iki tane dünyalar güzeli göl var. Mogan gölü ve Eymir Gölü. Bu göllere baktığımız da Eymir Gölü. Bu göllere baktığımız da Eymir biraz daha ODTÜ arazisi kaldığı için vatandaşlardan biraz daha kopuk. Mogan ise hep temizlik gündeme gelir ama maalesef bir türlü yapılamaz. Biz Eymir ve Mogan gölü ile ilgili iki gölü birleştirme projemiz olacak.

Biz bu projeleri konuştuğumuzda bazıları şunu söyledi ya hocam çok hayal kurmuyor musunuz? Biz de şunu söyledik, hayır hayali ile yoktur alışverişimiz. Her ne söylemişsem görüp te söylemişim, yeni şeyler söylemiyoruz. Aslında bu dünyanın birçok yerinde yapılan şeyler. Venedik’te belgesellerde izlediğinizde mutlu oluyorsunuz, Eskişehir’de Porsuk çayında tekne ile gezdiğinizde mutlu oluyorsunuz. Gölbaşı’nda neden olmasın dedik, daha belediye başkanı olmadan kolları sıvadık, çalışmalara başladık, Büyükşehir’e projeleri sunduk. Büyükşehirde de o alanla ilgili çalışmalar da an itibariyle başladı. Biz daha gelmeden hizmete başlıyoruz, bunu da tüm vatandaşlarımız mutlaka bilsin"

BİZ PARTİZANLIK YAPMIYORUZ

"Hep şunları görürsünüz belediye başkan adaylarında. Burada Gölbaşı’nda görüyorum ve üzülüyorum. Diyorlar ki burada bizi seçin, büyükşehirde de illa bunu seçin yoksa hizmet gelmez. Biz diyoruz ki burada Selim Akgül’ E oy verin , Büyükşehir de Cafer Başkan’ıma oy verin size mutlaka ama mutlaka en büyük yatırımlar gelecektir. Ancak bununla birlikte biz seçilmesek te Cafer Başkan’ım seçildiğinde yine aynı hizmetler burada verilmeye devam edecek. Çünkü biz partizanlık yapmayız, biz halktan ve doğrudan yana oluruz"