7.7 ve 7.6’lik iki büyük depremin ardından arama-kurtarma ekiplerini, mobil mutfak aracını, iş makinalarını ve yardım tırlarını deprem bölgesine gönderen Pursaklar Belediyesi ve akın akın yardımlarını belediyeye getiren ilçe halkı büyük bir dayanışma örneği sergilemeye devam ediyor.

Pursaklar’ın nene hatunları Mahalle Konaklarında, Hanım Evlerinde, köy fırınlarında yaptıkları köy ekmeği, bazlama, gözleme, sandviç ve hamur işlerini deprem bölgelerine ulaştırılması amacıyla Pursaklar Belediyesi’ne teslim ediyor.

Pursaklar’daki kadınların gecelerini gündüzlerine katarak hazırladıkları ekmekleri hiç zaman kaybetmeden tırlara yüklediklerini ifade eden Başkan Ertuğrul Çetin, bütün vatandaşların büyük bir birliktelik halinde hareket ettiğini söyledi.

‘‘Bölgede ekmek çok büyük ihtiyaç’’

Tüm Pursaklar halkının kalplerinin deprem bölgesinde vatandaşlarla birlikte attığını belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Bölgede ekmek çok büyük ihtiyaç, hanımlarımız köy ekmeği, bazlama, gözleme, hamur işi ve sandviç hazırlıyorlar. Bir yüreğin acısını bir anlık da olsa dindirebilirsek ne mutlu bize. Ellerine, emeklerine sağlık. İnşallah hepsini en kısa zamanda depremzedelerimize ve bölgede canla başla çalışan görevlilerimize ulaştıracağız’’ dedi.