Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Hanım Evi kursiyerlerine, Dünya Türk Kahvesi Gününde kahve demleme usullerinin öğretildiği atölye etkinliğine katıldı. 

Kadınların yeni beceriler öğrenebilmeleri için onlarca farklı kurslarla kursiyerlere eğitim veren Pursaklar Belediyesi Hanım Evleri, kurslara gelen katılımcılara Dünya Türk Kahvesi Gününde Kahve Demleme Teknikleri eğitimi verdi.

Endemik Vadi'de eğitmenlerce kursiyerlere yönelik gerçekleştirilen eğitime Pursaklar Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli ile katılan Başkan Ertuğrul Çetin, Türk kahvesinin kendine özgü pişirme yöntemi, köpüğü, kokusu, hazırlama şeklini ve sunum tekniklerini dikkatlice takip etti.

‘‘Dünya kahveleri ve Türk kahvelerini denedik’’

Türk Kahvesinin Türk kültürü için önemli bir yere sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Bir fincan kahve, kız isteme olsun, günün yorgunluğunu üzerinden atmak için olsun birçok önemli anımıza yakından tanıklık eder. Bu nedenlerden ötürü bizlerde Dünya Türk Kahvesi Günü’nde Pursaklar Kaymakamımız Esengül Korkmaz Çiçekli hanımefendi ile Endemik Vadimizde kahve demleme teknikleri atölyesine katıldık. Dünya kahveleri ve Türk kahvelerini denedik’’ dedi.

Atölye etkinliklerinin ardından Başkan Ertuğrul Çetin, derste demlenen Dünya kahveleri ve Türk Kahvelerini kursiyerlerle birlikte tadına bakarak bol bol sohbet edip, keyif dolu dakikalar geçirdi.