Pursaklar Yaşam Merkezi'ndeki fuara 101 yayınevi katılıyor. Belediye mobil mutfak aracıyla fuara gelen vatandaşlara ücretsiz çorba dağıtıyor.

Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, fuarın yoğun katılımla devam ettiğini belirterek; “Birbirinden kıymetli yazarlarımız, yayınevlerimiz ve konuklarımız ile birlikte 9 gün boyunca kitap günleri yapıyoruz. İnanılmaz bir ilgi var. Biz kitap ile çocuğu buluşturmak için bu organizasyonu yaptık. Onların ilgisini çekebilmek için her ayrıntıyı düşündük. Okullarımızdan gelen öğrencilerimize hediye kitap çeki veriyoruz. Kendi tercihlerine göre kitabı seçip alıyorlar. Birçoğunun ilk kitabı oluyor. Kendi de karar vererek aldığı içinde hayatında önemli bir yer ediniyor.  Biz zaten Pursaklar’da eğitim, sanat, kültür ve sporda kendinden söz ettirecek şekilde hareket ediyoruz. Kitap Günleri ’de yaptığımız çalışmaların çok önemli bir değeri oldu” dedi.

“KARŞILIKLI SEVGİMİZ GİDEREK BÜYÜYOR”

Seçim çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin “Beş yılda çok ciddi bir siyasal iletişim yakaladık.  Vatandaşlarımızla güzel bir diyaloğumuz var. Acı ve güzel günlerinde hep yan yana olduk. Mali disiplini önceleyerek, Ankara’da metropol ilçeler arasında oransal birincilikler elde ettik. İlçenin çehresini ve sosyal alanlarını ciddi şekilde değiştirdik. Bununda toplum nezdinde bir karşılığı var. Bunu sokakta ve anket çalışmalarında görüyoruz. Karşılıklı sevgimiz giderek büyüyor” ifadelerini kullandı.  

Fuarının bugünkü konuğu “Sertaç Abi” ismiyle bilinen youtuber Sertaç Güngör oldu. Buluşmaya çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğin sonunda Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, youtuber Sertaç Güngör’e plaket taktim etti.