Pursaklar Belediyesi tarafından Şehitlik Meydanı’nda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlenerek, canlarını vatan uğruna feda eden şehitler dualarla anıldı.

Pursaklar Belediyesi, darbe girişiminin 7.yıl dönümünde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle şehitleri anma programı düzenledi.

Anma programına 15 Temmuz gazileri ve şehit aileleri, Ankara Milletvekilleri; Zeynep Yıldız, Osman Gökçek, Kurtcan Çelebi, İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, Ak Parti İlçe Başkanı İbrahim Kopan,  Belediye Meclis Üyeleri ve ilçe halkı yoğun katılım sağladı.

Program, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Dünya İkincisi Cihan Şidil'in Kur’an Kerim tilaveti ve dualar edilerek başladı.

‘‘7 yıl önce tüm Türkiye’de olduğu gibi Pursaklarımız da bu hain darbe girişimine karşı dimdik ayakta durdu’’

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Türk Milleti, 15 Temmuz gecesi ülkemizi bölmek isteyen vatan hainlerine geçit vermeyip, destan yazarak, kahramanlığını dosta düşmana bir kez daha göstermiştir. 7 yıl önce tüm Türkiye’de olduğu gibi Pursaklarımız da bu hain darbe girişimine karşı dimdik ayakta durdu. Cumhurbaşkanımızın halkımıza meydanlara inin çağrısıyla sokaklara çıkan Pursaklar’ın yiğitleri vatanına, bayrağına ve Cumhurbaşkanına sahip çıktı. Bizlerde üzerimize düşeni yaparak, 15 Temmuz asla unutmayacak ve unutturmayacağız’’ dedi.

Başkan Ertuğrul Çetin'in konuşmalarının ardından darbe girişimine karşı kahramanlık destanının yazıldığı bu önemli günde sahneye çıkan Kur'ân-ı Kerim’i Güzel Okuma Dünya Birincisi Mustafa Özcan Güneşdoğdu'nun sohbeti, İdris Altuner ve Murat Belet'in şiir ve müzik dinletisi yüreklere dokunurken, gece boyunca duygu dolu anlar yaşandı.