Gölbaşı Belediyesi, yarıyıl tatili hediyesi olarak öğrencileri Aqua Vega Akvaryumu gezmeye götürdü. Su canlılarıyla tanışan bol bol fotoğraf çekilen çocuklar daha sonra Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi’nde sergilenen ‘5 Kafadar’ oyununda doyasıya eğlendi.

Kültür sanat etkinliklerine ara vermeden devam eden Gölbaşı Belediyesi, yarıyıl tatilinde çocukların doyasıya eğleneceği etkinliklere imza attı. 7-14 yaş arası çocukların katıldığı etkinlikte öğrenciler, Aqua Vega Akvaryumu’nu gezmeye götürüldü. Akvaryumda mavi bir yolculuğa çıkan öğrenciler, köpek balığı, vatoz ve birçok su canlısını görme fırsatı buldu. Çocuklar akvaryumun içinde oluşturulan özel bölümde, piton, timsah gibi hayvanların fotoğrafını çekti.

Daha sonra yemek yiyen öğrenciler, Gölbaşı’na gelerek Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi’nde sergilenen ‘5 Kafadar’ oyunu izledi. Yönetmenliğini Bülent Durmaz, müzikler Kemal Günüç, hareket tasarımının Burak Durmaz’ın yaptığı, Ankara Sanat Merkezi tarafından sergilenen ‘5 Kafadar’ müzikalini izleyen öğrenciler, hem eğlendi hem öğrendi.

Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun sırasında Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek de öğrencilere katıldı. Başkan Şimşek’i karşılarında gören öğrenciler büyük şaşkınlık yaşarken, bol bol fotoğraf çektirdi. Hiçbir öğrenciyi kırmayan Başkan Şimşek, çocuklarla yakından ilgilendi.

Çocuklar, akvaryum gezisi ve tiyatro oyunu için Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’e teşekkür etti.

“Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz”

Her zaman çocukların yanında olduklarını belirten Başkan Şimşek “Biz çocuklarımız için buradayız. Onlar için projeler üretiyoruz, etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Yarıyıl tatilinde çocuklarımızın biraz olsun nefes alması, yeni yerler keşfetmesi, tiyatroyla tanışması için bir dizi etkinlik düzenledik. Çocuklarımız önce akvaryumu gezdi, daha sonra tiyatro oyunu izledi. Çocuklarımıza ben de katıldım. Eğlendikleri anlara tanık oldum.  Bir çocuğun mutlu ettiysek, ne mutlu bize. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren geleceğimizin teminatı çocuklarımız için çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

 Akvaryum gezisi ve tiyatro etkinliğine başvuru

 Gölbaşı Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik 30 Ocak ve 1-2-3 Şubat tarihleri arasında devam edecek. Aqua Vega Akvaryumu gezmek ve ‘5 Kafadar’ müzikalini izlemek isteyenler kayıtlarını belediye ana bina giriş katı ya da ‘https://www.ankaragolbasi.bel.tr/akvaryum” üzerinden yapabilecekler.

Etkinliklere 7-14 yaş arası çocuklar katılabilecek. Kontenjan 400 öğrenciyle sınırlı olacak.