Gölbaşı Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı birinci oturumu Gölbaşı Belediyesi Meclis Salonunda Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Tanrıverdi başkanlığında gerçekleşti.

Gündem maddelerinin ve önergelerin ardında mecliste gündem dışı söz alan MHP Gölbaşı Belediye Meclis Grubu Başkanvekili Osman Çakır “Ağustos ayı bizim hayatımızda zafer ayı” diyerek 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

MHP Gölbaşı Belediye Meclis Grubu Başkanvekili Osman Çakır, konuşmasına şöyle devam etti;

“Büyük milletlerin büyük tarihleri, çağları bir kırbaç gibi kullanan büyük ataları vardır. Türk milleti büyüktür, tarihi de, ecdadı da büyüktür. Bu büyüklük, ahlaktadır, akıldadır, adalettedir, hoşgörüdedir, muktedir ve mücadeleci bir ruhtadır. Ne kadar geriye bakabiliyorsak, hafızamız ne kadar derinlere inebiliyorsa, o kadar uzağı görmemiz mümkündür. Tarihin dipsiz uçurumu, dününü kaybetmiş, dününden kopmuş toplum ve devletlerle doludur. İnsan kök duygusunu dünüyle kazanmaktadır. Türkiye’nin ayaklarından çekmeye, önünü kesmeye heves edenlerin ortak sorunu köksüz oluşlarıdır. Tarihini bilmeyenler, tarihine yabancılaşanlar, hatta tarihini inkar edenler tedavisi imkansız köksüzlük hastalığına tutulanlardır. Türk milleti, ecdadını tanıdıkça, ecdadını öğrendikçe, daha büyük işler yapmak için kendinde inanç ve güç bulacaktır. Malazgirt zaferinden sonra ‘’size öyle bir yurt aldım ki, Ebediyyen sizin olacaktır.’’ diyen ses ile ‘’beniz naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’’ diyen ses aynıdır.

Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde esir alınan Yunan başkomutanı Trikopis’e Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın davranışıyla, bu tarihten 851 yıl önce Malazgirt Meydan Muharebesi’nde esir düşen Diyojen’e Sultan Alparslan’ın davranışı aynıdır ve ikisi de asildir, soyludur, merhametlidir. Çünkü fıtrat aynıdır, kan aynıdır, duruş aynıdır, ikisi de Türkoğlu Türk’ün imrenilecek hasletidir. Gazi Mustafa Kemal Paşa, Başkomutanlık Meydan Muharebesinden sonra Çal Köyü’ne gelip, kırık bir kağnı üzerine serili haritayı inceleyerek tarihe geçen şu mesajını ve talimatını ilan etmişti: Ordular! ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!” bütün muhasım çevreler Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nden elde edilen zaferle duracağımızı, kazanılan zaferle yetineceğimizi, bir savunma hattı kuracağımızı düşünürken, hesap hatası yaptılar. O günden bugüne ilerliyoruz ve ilerlemeyi sürdüreceğiz. Ve de asla durmayacağız. Bu emir halen geçerlidir. Malazgirt Zaferi ile kilidi açılan ve 26 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile Türk milletinin ebedi vatanı olarak mühürlenen Anadolu topraklarını kanları ile ıslatanları, terleri ile sulayanları rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Sözlerime son verirken Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözlerini hatırlatmak isterim. ‘’ Türk milleti yüzyıllardan beri hür ve müstakil yaşamış ve istiklâli yaşamak için şart saymış bir kavmin kahraman evlatlarından ibarettir. Bu millet istiklal siz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.’’