MHP ABB Grup Başkanvekili ve Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ilıkan, Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından Gölbaşı -Turan Güneş Caddesi- Kızılay güzergahı yolcu otobüs seferlerinin başlamamasına tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, 9 Ocak itibariyle yolcu otobüslerinin Gölbaşı Turan Güneş Caddesi-Hoşdere Caddesi- Kızılay güzergahında hizmet vereceğin bildirmişti.

MHP ABB Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, EGO Genel Müdürlüğünün duyuruda bildirdiği ring seferlerini 9 Ocak’ta başlatmaması ve yapılan duyuruyu da sitesinden kaldırmasını eleştirdi.

ABB Meclisi Ocak ayı olağan meclis toplantısında konuyu gündeme taşıyan MHP ABB Grup Başkanvekili Ilıkan, Gölbaşı Turan Güneş güzergahında otobüs seferleri yapılması için meclise önerge verdiklerini ve bu önergenin Ulaşım Komisyonu’ndan geçtiğini açıkladı.

Ulaşım Komisyon’undan çıkan bu kararın EGO tarafından da kabul gördüğünü ve seferlerin başlayacağını duyurduğunu ifade eden Ilıkan “EGO altı gün önce bir duyuru yaptı ve seferlerin 9 Ocak’ta başlayacağını bildirdi. Pazartesi itibariyle başlaması gerekiyordu ama hiçbir sefer yok. Hatta duyuru linki kaldırılmış, linkin karşılığı boş hizmeti başlatmamışlar. Tereddüdümüz şu; EGO her başlatıyorum dediği hizmeti acaba sunumu yapıp başlatmıyor mu? Neden başlamadı? Hem duyuru yapıp hem de neden başlamadılar?” dedi.