GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-12-2022 12:42   Güncelleme : 03-12-2022 12:53

MHP’den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği

MHP Ankara İl Başkanlığı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında "Sevgi Tüm Engelleri Aşar" sloganıyla etkinlik düzenledi.

MHP’den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliği

MHP Ankara İl Başkanlığı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında "Sevgi Tüm Engelleri Aşar" sloganıyla etkinlik düzenledi.

Gölbaşı'nda bir düğün salonundaki etkinliğe MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, TBMM İdare Amiri MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, Ankara'nın çeşitli ilçelerinden engelli bireyler ve aileleri katıldı.

Programda açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlayarak, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya açıklamalarına şöyle devam etti;

" Milliyetçi Hareket Partisi olarak engelli vatandaşların özellikle ekonomiye ve üretime katılmaları ve ekonominin onların emekleri ile katma değer üretmesini destekleyecek çalışmalarda bulunuyoruz. Özellikle Kamu Kurum ve Kuruluşlarında engelli bireylerin çalıştırılması mecburiyetinde noksanlıkların olup olmadığını, örneğin ben KİT Komisyonundayım denetimler sırasında ilk sorduğumuz sorulardan birisi engelli kadrolarının dolu olup olmadığıdır. Özellikle engelli istihdamının artırılmasına yönelik talep ve isteklerimizi sürekli dile getiriyoruz. Birçok yerde engelli kardeşimiz, engelsizlerin yapamadığını yaptıklarını görüyoruz. Birçok acıdan çok başarılı olduklarını görüyoruz. Bizim yapmaya çalıştığımız bu farkındalıkları mümkün olduğu kadar toplumun geneline yayarak, engelli diye bir şey olmadığının aslında bizim yaşam alanlarımızın engelli olduğunun farkına varılmasını sağlamak için çalışıyoruz" dedi.

MHP İl Başkanı Turgay Baştuğ da “Gerek kamuya açık alanlarda gerek çalışma hayatında engelli vatandaşlarımız pek çok fiziki zorlukla karşılaşmaktadır. Bu durum engelli vatandaşlarımızın toplumdan soyutlamasına ve yalnızlaşmasına neden olmaktadır. Ayrıca ekonomik güç elde etmelerine engel teşkil etmektedir. Engelli vatandaşlarımızın karşılaştıklarını zorluklar hususunda toplumun bütün fertleri duyarlı olmak zorundadır. Bu sadece onların değil hepimizin meselesidir. Engelli vatandaşların sorunlarına karşı sorumluluk almak merkezi yönetimlerin, yerel yönetimlerin ve vatandaşların öncelikli görevleri içindedir. Biyolojik engel ve farklılıklar kişilerin sıkıntılarla karşılaşmasına ve yaşamın dışında kalmasına neden olmamalıdır. Engelli vatandaşların eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakımlarının sağlanması ailelerin desteklenmesi engellilerimizin üreten bireyler olması, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması sosyal devletin asli görevlerindendir. Engellilere sosyal ve ekonomik açıdan hak ettiği yerin verilmesi hayatlarını rahatça sürdürebilmeleri için her zaman olduğu gibi elzem olan adımların bir an önce atılması gerekir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Ankara Seğmen Kulübü ekibi gösteri sundu, engelli bireyler ve aileleri sanatçı Mustafa Taş'ın türküleri ile eğlendi.

AdminAdmin