GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-11-2022 13:54

MHP Meclis Üyesi Uğur Mirza:

MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Uğur Mirza;" 2 Kasım 1943 Karaçay Türklerinin Sürgün ve Soykırımını Anma Günü" dolayısıyla, sürgünde hayatını kaybedenleri andı.

MHP Meclis Üyesi Uğur Mirza:

MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Uğur Mirza;" 2 Kasım 1943 Karaçay Türklerinin Sürgün ve Soykırımını Anma Günü" dolayısıyla, sürgünde hayatını kaybedenleri andı.

Gölbaşı Belediye Meclisi Kasım ayı son oturumu Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Tanrıverdi başkanlığında gerçekleşti.

Gölbaşı Belediye Meclisi Kasım ayı son oturumunda gündem dışı söz alan MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Uğur Mirza, 2 Kasım 1943 Karaçay Türkleri Sürgün ve Soykırımını Anma Günü dolayısıyla bir konuşma gerçekleştirdi.

MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Uğur Mirza konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Kafkasya’da yaşayan ve belki birçoğumuzun varlığından haberdar bile olmadığı Karaçay adındaki Türk Boyunun ikinci dünya savaşında yaşadığı trajedinin adıdır Karaçay Sürgünü.

Savaşta yetişkin Karaçay erkeklerinin büyük bir bölümü Sovyet ordusunda cephelere gönderilmişti. Geri kalan kısmı ise Kafkas dağlarında gerilla mücadelesi veriyordu. Dolayısıyla köyler; küçük çocuklar, kadınlar ve yaşlılarla doluydu.

Stalin’in emriyle 2 Kasım 1943 gecesi bütün köyler silahlı birliklerle kuşatılarak evlere tek tek baskınlar yapıldı. Bütün bir halk silah zoruyla kamyonlara bindirilerek dağ köylerinden düzlüklere indirildi. Tren istasyonlarında onları hazır bekleyen hayvan vagonlarına doldurularak Orta Asya’ya doğru yola çıktılar. Günlerce süren bu eziyetli yolculuk sırasında vagonlardan çıkmalarına izin verilmedi. Yol boyunca hayatını kaybedenlerin ölüleri tren yolu kenarlarına atıldı. Cenazelerin gömülmesine bile izin verilmedi. Mezar yeri bile olmayan binlerce insan öldü. Bir daha bu ve benzeri insanlık dışı zulümleri yaşamamak ümidiyle, O kara zulümde hayatlarını kaybeden ve zulüm gören tüm soydaşlarımızı saygıyla anıyoruz”

AdminAdmin