Gündem maddelerinin okunması ile başlayan toplantının son gününde gündem dışı konuşmalar yapıldı.

Gündem dışı söz alan MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Savaş Mülazimoğlu,  İsrail’in Filistin  halkına soykırım uyguladığına dikkat çekerek, “Filistin'de terörist, zalim ve Siyonist İsrail'in bombalarıyla yakın tarihin en büyük dramlarından, katliamlarından ve soykırımlarından biri yaşanmaktadır” dedi.

MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Savaş Mülazimoğlu “Medeni dediğimiz dünyanın gözleri önünde İsrail Devleti tarafından işlenen bu cinayetleri şiddetle kınıyor, Türkiye ve Dünya kamuoyuna İsrail’in SAVAŞ SUÇU işleyerek Filistinlilere yönelik SOYKIRIM yaptığını haykırıyor ve bir an önce bu vahşetin durdurulması için tüm uluslararası kurumları göreve davet ediyorum” diyerek açıklamalarına devam etti.

MHP Gölbaşı Belediye Meclis Üyesi Savaş Mülazimoğlu’nun konuşması şöyle;

“Filistin'de terörist, zalim ve Siyonist İsrail'in bombalarıyla yakın tarihin en büyük dramlarından, katliamlarından ve soykırımlarından biri yaşanmaktadır

İsrail Devleti tarafından konulan kısıtlamalar nedeni ile hür dünya yaşamına uzak bir hayat yaşayan Filistinliler, İsrail Devleti tarafından planlı olarak uygulanan işgal edilmiş Filistin topraklarından göçe zorlanmaktadırlar.

Kendi vatanlarından göçe zorlanan Filistinlilerin yerlerine Yahudi yerleşimcilerin yerleştirilmesi ve İsrail Devleti tarafından Filistinlilere yönelik uygulanan devlet terörü 7 Ekim 2023 tarihi itibari ile top yekûn bir soykırım halini almıştır.  

Bu gün itibari ile İsrail Devleti tarafından özellikle Gazze ve civarı olmak üzere Filistin topraklarında Filistinlilere yönelik başlatılan saldırılar sonucu yıkılan enkazların altında olanlar hariç ölenlerin sayısı 10.000 kişiyi bulmuş ve maalesef bunun 5 bine yakını çocuk ve 3 bininin de kadın olduğu tespit edilmiştir.

Çoğunluğunu çocukların, kadınların ve yaşlıların oluşturduğu bir sivil katliamı yaşanıyor. Maalesef bu katliam tüm dünyanın, İslam Âleminin ve Müslümanların gözlerinin önünde gerçekleşiyor. Gazze'de yaşananları savaş olarak adlandırmak, gerçeklere, tarihe ve insanlığa ihanettir. Bebekleri, çocukları, kadınları, yaşlıları bombalarla yakmak, parçalamak insanlık ve savaş suçudur. Bunu da bugün katil, terörist İsrail, ABD'nin ve sözde medeniyetin bekçisi olduğunu söyleyen Avrupa ülkelerinin desteğiyle yapmaktadır.

Filistin’de bulunan yerleşim yerlerinin yanı sıra, okulların, hastanelerin ve ibadethanelerin bombalanması bir savaş suçudur ve İsrail Devleti tarafından planlı bir şekilde Filistinlileri yok etmeye yönelik bir vahşettir. Uluslararası hiçbir hukuk kuralı tanımayan, devletlerarası hiçbir antlaşmaya uymayan İsrail’in uyguladığı bu zulüm karşısında maalesef başta İslam Ülkeleri olmak üzere tüm dünya duyarsız kalmıştır.

Bileşmiş Milletler tarafından ve yine onun kontrolünde olan mülteci kampları da İsrail Ordusu tarafından bombalanmıştır. Gazze’ye uygulanan ambargo nedeni ile orada yaşayan Filistinlilerin temel yaşam ihtiyaçları karşılanamamakta, yıkılan enkazların altında kalan Filistinlilere yardım ulaştırılamamaktadır.

Medeni dediğimiz dünyanın gözleri önünde İsrail Devleti tarafından işlenen bu cinayetleri şiddetle kınıyor, Türkiye ve Dünya kamuoyuna İsrail’in SAVAŞ SUÇU işleyerek Filistinlilere yönelik SOYKIRIM yaptığını haykırıyor ve bir an önce bu vahşetin durdurulması için tüm uluslararası kurumları göreve davet ediyorum.

İsrail Devleti tarafından yaklaşık 45 gazetecinin öldürülmesi dünya kamuoyunun haber alma özgürlüğüne vurulan bir darbedir.

Bu çatışmalarda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize ve öldürülen gazetecilere Allah’tan rahmet diliyor, İsrail barbarlığını bir kez daha şiddetle kınıyor, yaşanan bu vahşetin bir an önce bitmesini temenni ediyorum”