MHP Ankara Büyükşehir Grup Başkan Vekili Kürşad Koçak Ankara Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı bütçe görüşmelerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş‘ın beş yılını değerlendirdi.

“2019, 2020 , 2021, 2022 ve 2023 yılları toplamında 113 MİLYAR 244 MİLYON 650 BİN TL olan yani  yaklaşık 120 MİLYAR TL’lik bütçe ile 100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olan Ankara Büyükşehir belediyesini yöneten Başkan ve kadroları Ankaralı hemşerilerimizin yaşam kalitesini ve refah düzeyini artırıcı projeleri ve çalışmaları yeterli düzeyde yapamamıştır.” Diyerek sözlerine başlayan

MHP Ankara Büyükşehir Grup Başkan Vekili Kürşad Koçak; “Bu 5 yıllık süreçte Ankara’da yaşayan vatandaşlarımızın beklentilerinin yeterince karşılanamamış olması, projelerin tamamlanamamış olması ve sorunların çözümünde yaşanan gecikmeler başkentimize yakışmayan başarısız bir yönetim anlayışının eseridir” dedi.

MHP Ankara Büyükşehir Grup Başkan Vekili Kürşad Koçak’ın konuşmasının satır başları şöyle;

“ŞEHRİN TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLMEDİ”

“5 yılda 113 MİLYAR TL harcamışsın ama Ankara da ulaşım problemini çözmemişsin. 5 sene içerisinde 58 kilometre metro hattı yapımı projesi vardı , kaç kilometre metro projesini tamamladınız? Hacettepe , Bilkent , ODTÜ Metroları ne zaman yapılacaktır veya çalışması ne durumdadır? Ulus ve Kızılay Yeniden projeniz kapsamında belli noktalardan Kızılay'a ücretsiz ulaşım ve belirli zamanlarda meydanın araç trafiğine kapatılması projesi vardı. Sayın Yavaş'ın belediye başkanlığı süresince, şehrin trafik sorunlarına yönelik ciddi çözüm planları geliştirilmediği ve ulaşım altyapısının yeterli şekilde güçlendirilemediği açıkça görülmektedir.”

“KANALİZASYON HATTI VE İÇME SUYU SORUNUNU ÇÖZMEMİŞSİN”

“6360 sayılı büyükşehir yasası ile köyden mahalleye dönüşen bölgelerde bizzat yapmış olduğumuz tespitler sonucunda gördük ki ASKİ’nin sorumluluk alanlarına hizmet götürme noktasında yetersiz kaldığını , Bütçesinin yatırım yapma noktasında verimli kullanamadığını üzülerek belirtmek istiyorum. Başkent’imizin Birçok mahallesinde hala içme suyu ve kanalizasyon sistemi bulunmaması ile birlikte mevcutta olan içme suyu ve kanalizasyon alt yapı tesisatının ise artan nüfus ve yapılaşmadan dolayı, günümüz şartlarına uygun olmadığı açıkça görülmektedir. İncek , Kızılcaşar gibi Ankara’nın en gözde noktalarında dahi kanalizasyon hattı olmayan bölgelerimiz vardır. Yağmur ve doğal afetlerden etkilenmeyen, çamur ve su birikintisi göletlerinin olmadığı, alt yapısı tamamlanmış bir başkent için gerekli çalışmalar ivedilikle yapılarak sorunların giderilmesi gerekmektedir.”

“KARATAŞ GEÇİCİ HAYVAN BAKIMEVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ'NİN BİR AN ÖNCE AÇILMALI”

“5 senedir beklenen Karataş Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin hala hizmete açılamamış olması da üzerinde durulması gereken çok önemli bir konudur. Ben Gölbaşı İlçemizin Meclis üyesiyim Ankara’nın bütün ilçelerinde sokak hayvanları sıkıntısı var ama bu konudaki sıkıntıları Gölbaşı’nda biz daha çok yaşıyoruz. Bu barınağın yılan hikayesine dönen Karataş da yapımına başlanan yeni barınağa taşınması söz konusu idi. Barınak 5 yıldır tamamlanıp hizmete sunulamadığı için Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti hala sokak hayvanları sıkıntısı yaşamaktadır. Bize göre bu sıkıntının en büyüğünü de biz Gölbaşı’lılar çekiyoruz arkadaşlar. Bakın bu sokak hayvanları insanlara zarar veriyor, insanlar kendi çözümlerini üretmeye başlayınca, bu sefer masum canlarımıza zarar geliyor. Bu merkez, Ankara'nın sokak hayvanlarına şefkatle yaklaşmayı ve onları sağlıklı bir yaşama kavuşturmayı amaçlamaktadır. Ancak, bu projede maalesef tamamlanıp hizmete açılamamıştır. Ankara'nın gelişen ve büyüyen bir metropol olma hedefiyle birlikte, sokak hayvanlarına daha iyi bir yaşam sunmak da bizim önceliklerimiz arasında olmalıdır. Bu nedenle, Karataş Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin gecikmiş açılışını bir an önce gerçekleştirmek, şehrimizin sosyal sorumluluklarını yerine getirmemiz açısından kritik bir öneme sahiptir”

“ANKA PARKA NE OLDU? “

“5 yılda 113 MİLYAR TL harcanmış ama burası da hala hizmete açılamamıştır. 8 8 Belediyecilik sadece yeni projeler yapmak değildir. Tamamlanmış projeleri ve hizmetleride varsa eksikleri, hataları ivedilikle giderilerek hizmete sunmaktır. Devamlılık esasına göre bir an önce halkımıza yararlı hale getirmektir. ANKA parkında bir an evvel Ankara’mıza ve ülke turizmine kazandırılarak belediye bütçemize katkı sağlamasını da ivedilikle bekliyoruz. Sayın Başkan 5 yılda 113 Milyar TL yi verimli kullanamayarak yapamadığınız hizmetler ortada iken, 2024 yılı için şu anda görüşülen 92 Milyar TL’yi kalan bu kısacık sürede nasıl değerlendireceksiniz merak ediyoruz açıkçası”

“MÜHRÜNÜZÜ VURACAĞINIZ TEK BİR HİZMETİNİZ YOK”

“Belediyelerde ve bütün kamu hizmetlerinde önemli olan ‘’ elinden geleni yapmak değildir, gerekeni yapmaktır Sayın Yavaş gerekeni yapmaktır. Ve maalesef siz Ankara’mıza gerekenleri yapamadınız. Dolayısıyla bize göre Başkentimize, bu nadide şehrimize şu hizmet gerekti bende yaptım diyerek MÜHRÜNÜZÜ vuracak tek bir hizmetiniz yoktur. Bu 5 yıllık süreçte Ankara’da yaşayan vatandaşlarımızın beklentilerinin yeterince karşılanamamış olması, projelerin tamamlanamamış olması ve sorunların çözümünde yaşanan gecikmeler başkentimize yakışmayan başarısız bir yönetim anlayışının eseridir”