YEREL
Giriş Tarihi : 05-11-2022 13:02   Güncelleme : 05-11-2022 16:05

Mahmut Aksoy adaylığını açıkladı

Geçtiğimiz günlerde yapılan İYİ Parti İlçe delege seçimlerinden sonra İyi Parti Kurucu İlçe Başkanı Mahmut Aksoy çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mahmut Aksoy adaylığını açıkladı

Aksoy yaptığı açıklama İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığının delege seçimlerinde kendi bölgesi dışında isimlerin yazıldığını belirterek;

Mahalleye göre değil, delegeye göre seçim yapılmıştır.

Yapılan incelemelerde, seçilen delegelerin %70’nin kendi mahallesi ve seçim bölgesi dışından seçildiği görülmüştür. Mahalleye göre değil, delegeye göre seçim yapılmıştır. 230 üyesi olan mahallemizden çıkacak bir tane delegemiz olmayacakmış gibi, başka bir mahalle de ikamet eden üyemiz bu mahalleden delege adayı gösterilmiştir. Muhtemelen bu duruma tepki olarak da 230 üyenin hiçbiri delege seçimine katılmamış ve oy kullanmamıştır. Bu durum bütün mahallelerimizde maalesef ki geçerlidir.

Üyelere işaretlenmiş pusula.

Aksoy, İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığının başka bir hukuksuzluk yaptığını ifade ederek; ‘Başka bir hukuksuzluk ise, oy kullanmaya gelen üyelere bir gün önce işaretlenen oy pusulaları verilmiş ve bu durum divan tarafından tutanak altına alınmıştır.

Kaldı ki, 6300 üyesi olan ilçe başkanlığının delege seçiminde 500’e yakın üyenin katılmış olması da sorgulanması gereken bir durumdur. Bunlarla ilgili itirazlar genel merkeze ve il başkanlığına yapılmış olup, hukukü açıdan da süreç başlamıştır.

İlçe Yönetiminin lekelemeye hakkı yok!

Genel Başkanımız Meral Akşener’e karşı 2016 yılında kongrede yapılan hukuksuzluk üzerine temelleri atılan İYİ Parti’de bugün yaşanan bu hukuksuzluk beni olduğu kadar kurucu üyelerimizi ve partimize değer veren gönülden destekleyen üyelerimizi rahatsız etmiştir. Genel Başkanımız nezdinde demokrasi şölenine çevrilen kongre sürecini Gölbaşı İlçe Yönetiminin lekelemeye ve gölgelemeye hakkı yoktur.

Hukuk ve Etik tanımaz insanlara karşı adayım!

İYİ Parti kurucularından olan ve bir önce ki seçimlerde millet ittifakının adayı olan Mahmut Aksoy, yapılan bu hukuksuzluk karşında, ilçe başkanlığına aday olacağını ifade ederek; ‘

2016 yılında nasıl ki hukuksuzluğun ve haksızlığın karşısında durmuşsam, hukuk ve etik tanımaz bu insanların karşısına çıkmak ve 2016 yılındaki duruşumuzu bugünde göstermek boynumuzun borcudur. Milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı felsefesi olan bir partinin demokrasi adına bu şekilde kendi içinde yara almasını kabul edemiyorum.

Yaşan bu süreç ve partililerimizin talebi üzerine bugün itibari ile İYİ Parti Gölbaşı İlçe Başkanlığına adayım’ açıklamasında bulundu.

Aksoy, yapılan basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İl ve Genel Merkezin ilçeye karşı olan tutumu ne olacak sorusuna, Aksoy şunları söyledi;

Hepsinin raporlarını aldılar. Tutanaklarımızı tuttuk. İtiraz mercilerinin hepsine müdahale etmeleri için gönderdik dedi.

 

AdminAdmin