Türkiye KickBoks Federasyonu 2023 faaliyet programında yer alan Siyah Kuşak 1,2,3,4,5,6 ve 7. Dan sınavı 09 Kasım 2023 tarihinde 19 Mayıs İsmet İraz Spor Salonu'nda Yapıldı.

Gölbaşı ilçemizden Dan sınavına katılan KickBoks Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Sporcu Yakub Alperen Kaysi Siyah Kuşak 3. Dan sınavını başarıyla geçerek

 3. Dana terfi etti.

Şehit Yakınları Gaziler ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Spor Kulübü Başkanı ve KickBoks Milli Takım Antrenörü Şenol Kaysi ise Siyah Kuşak 6. Dan sınavını başarıyla geçerek 6. Dan'a terfi etti.

Milli Takım Antrenörü Şenol Kaysi açıklamasında Gölbaşı ilçemizden KickBoks branşında 1000 lerce kişiyi spora kazandırarak lisanslı sporcu yetiştirerek Ülkemizi  en iyi şekilde temsil ederek Dünya ve Avrupa Şampiyonlarında Şanlı Bayrağımızı dalgalandırıp İstiklal Marşımızı okuttuk.

KickBoks branşında sporcunun  Müsabakalara katılabilmesi için Minik ve Yıldızlar kategorisinde Yeşil Kuşak, Gençler Kategorisinde Turuncu Kuşak ve Büyükler Kategorisinde en az Açık Kahverengi Kuşak olmaları zorunludur. KickBoks'ta

8 tane renkli kuşak var Beyaz, Sarı, Yeşil, Mavi, Turuncu, Açık Kahverengi, Koyu Kahverengi ve Salon Siyah'ı olduktan sonra Federasyonun açmış olduğu Siyah Kuşak 1. Dan sınavlarına katılarak başarı gösteren sporculara Dan Diploma belgeleri taktım ediliyor. 1 yıl süre sonra 2. Dan sınavına katılım sağlayarak 2. Dan'ı alan sporcular 18 yaşını doldurmuş olmaları halinde yine Federasyonun açmış olduğu Antrenörlük kursuna katılmaya hak kazanıyor. KickBoks'ta rütbeleme sistemi olan Siyah Kuşak Danları 1.dan bekleme süresini tamamlayan sporcu ve Antrenörler Siyah Kuşak 9. Dan'a kadar yükselebilirler  bu danlar ise spordaki seviyesini ve tecrübesini gösterir dedi.