Kutlamalar, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, beraberindeki idareci ve öğretmenlerle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı.

Ardından Gölbaşı Atatürk İlkokulu bahçesinde kutlama programı düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan İlköğretim Haftası törenine, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, MHP Gölbaşı İlçe Başkanı Serdar Tekin, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Veliler katıldı.

İlköğretim Haftası ile ilgili konuşma gerçekleştiren Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, 2022-2023 eğitim-öğretim döneminin hayırlı olmasını temenni ederek, “Değerli öğretmenlerimiz, çocuklar attığınız adımları sevgiyle izler ve o izlerin üzerine basarak yürümeyi isterler. Bir öğretmen sonsuzluğu etkiler ve etkisinin nerede sona ereceği bilinmez. Unutmayalım ki bizim bilgi, tecrübe ve davranışlarımız öğrencilere örnek teşkil eder ve onların hayatlarını yönlendirecektir. Çocuklar için gerçek hayatta karşısına çıkabilecek en güzel mucize iyi bir öğretmendir” dedi.

Konuşmaların ardından Gölbaşı Atatürk İlkokulu öğrencileri tarafından halk oyunu gösterileri, skeçler ve şiirler okundu. Ardından E-Twinning projesinde dereceye giren öğretmenlere ödülleri protokol tarafından verildi.

Gölbaşı Atatürk İlkokulunda düzenlenen İlköğretim Haftası etkinliği okulun öğrencilerinin hazırladığı Resim Sergisi ve 15 Temmuz Caddesi sergisinin açılışı ile sona erdi.