Gölbaşı Belediyesi, “Güçlü Kadınlarla Güçlü Yarınlar İnşa Ediyoruz” şiarıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında Diyetisyen ve Yazar Elvan Odabaşı’nı, “Doya Doya Sağlıklı Yaşa” etkinliğiyle Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi’nde Gölbaşılı kadınlarla buluşturdu.

Etkinliğe, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu’nun eşi Esra Rüstemoğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in eşi Yeşim Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Mikail Arıkan’ın eşi Özge Arıkan, STK ve dernek temsilcileri ile Gölbaşılı kadınlar katıldı. Etkinliğe katılan katılımcılara Gölbaşı’ndaki güzellik merkezleri ve kuaförlerden hediyeler için çekiliş kuponları verildi. Oldukça ilgi gösterilen söyleşi programında doğru beslenme, diyet, yaza hazırlanma, kiloyu yönetme, zayıflama ve sağlıklı besin konuları üzerine konuşuldu.

 Diyetisyen Elvan Odabaşı konuşmasında, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek ve eşi Yeşim Şimşek’e bu söyleşinin düzenlenmesine yaptığı katkılar için teşekkür etti. Odabaşı konuşmasında, diyetisyene gitmek denince insanın aklına hemen zayıflama geldiğini ama bunun çok doğru olmadığının altını çizerek, “Anne karnından itibaren beslenme karakteri gelişiyor. Beslenme eğitimi ile ilgili bütünlük sağlamak çok önemli. Beslenme karakterimiz 70 yıl boyunca etkili oluyor. Uzun çiğnemek önemli. Ödem atma konusu magazin olayına döndü. Oysaki ödem varsa dolaşım problemi olabilir. Böbrek sorunu olabilir, yumurtalık sorunu olabilir. İstediğiniz çayı için ödem sorununuz geçmez. Tıbbi destek gerekir çünkü. Karın şişliğinin önemli bir nedeni de stres. Uykusuzluk ve stres, bel kısmında yağlanma yapabilir. Karın aşağıya doğru sarkar. Bedenimizi dönüştüreceğimize inandığımızda bunu başarabiliriz. Beyni yaşlandırmamamız gerekiyor. Hep iyi mesajlar verin.” ifadelerini kullandı. Konuşmanın sonunda Elvan Odabaşı, kadınlardan gelen soruları yanıtladı, hediye çekilişi gerçekleştirildi. Yeşim Şimşek tarafından Elvan Odabaşı’na, Esra Rüstemoğlu’na ve Özge Arıkan’a Gölbaşı’na ait endemik bir tür olan Sevgi Çiçeği’nin iğne oyasından yapılmış figürü hediye edildi.