Gölbaşı Belediyesi’nin destek verdiği Color Sky 5K bu yıl da ‘Sıfır Atık Etkinlik’ olarak gerçekleşti.

Gölbaşı Atatürk Sahil Parkı’nda bir araya gelen yaklaşık bin 500 kişi, önceden dağıtılan koşucu numarası ve bilekliği, tişört ve renkli tozlarla koşuya başladı.

Gölbaşı’nda Renkli Etkinlik

5 kilometrelik parkurun belli noktalarındaki "renk istasyonları"nda, koşuculara engelli bireyler tarafından sarı, pembe, mor ve yeşil toz boyalar atıldı. Koşucular, parkurun bitiş noktasına kıyafet ve yüzleri farklı renklere bürünmüş halde geldi.

“Hayata Renk Kattılar”

Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından ülke çapında gerçekleştirilen ‘Color Sky 5K’ Gölbaşı etabında Belediye Başkanı Ramazan Şimşek de, koşucularla bir araya gelirken “Böylesine anlamlı bir projeye dâhil olduğumuz için mutluyuz. Bu etkinliğe katılan koşucular hem hayata renk kattılar hem de engellilere destek oldular.” dedi.

“Gölbaşı’nda iki bin engelli vatandaşımızın her zaman yanındayız, UYUM merkezimizle desteğimizi sürdürüyoruz”

Başkan Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü;

“Tüm engellilerimiz için farkındalık oluşturulan bu renkli etkinlikle birlikte, engelli vatandaşlarımıza destek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gölbaşı’nda bulunan iki bin engelli vatandaşımıza destek oluyoruz. Onların her zaman yanındayız. Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi’mizde oluşturduğumuz halk oyunu ve koro ekiplerimiz Türkiye’nin her yerinde konserler veriyor. Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama dâhil olması için belediye olarak her zaman görev başındayız. Fiziki engellerin yanında kalplerdeki engelleri de aşmak ve engellilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için çalışmalarımızı hiç durmadan sürdüreceğiz.”

Yaklaşık bir saat süren koşu etabının ardından DJ performansıyla katılımcılar eğlendi.