Ankara İmam Hatip Ortaokulları arası Kur'an-I Kerim'i güzel okuma yarışması 3. Bölge finali Şehit Sebahattin Koçak Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ev sahipliğinde gerçekleşti

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İmam Hatip Ortaokulları Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması 3. Bölge Finali, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Kaymakam Refiki Ejder Şahin, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, idareci, öğretmen ve velilerin katılımıyla gerçekleşti.

16 farklı okulda öğrencinin yarışmacı olarak katıldığı yarışma Kur'an-ı Kerim'in maneviyatına ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün yayımladığı kılavuza uygun bir şekilde, coşkuyla gerçekleştirildi.

Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Ahmet İşleyen, etkinliğe gönderdiği mesajında "Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması’nın amacının öğrenciler arasında heyecan ve tatlı bir rekabet oluşmasını sağlayarak Kur'an-ı Kerim'in en doğru şekilde ve güzel bir sadâ ile okunmasının teşvik edilmesidir. İmam hatip okullarının sosyal, kültürel ve teknolojik etkinliklerle desteklendiğini uygulanan program çeşitliliği sayesinde öğrencilerin çok yönlü yetiştiklerini ve temsil ettikleri alanlarda imam hatip camiasını gururlandırıyorlar” ifadelerine yer verdi.

Okul Müdürü Ersin Doğruyol’un açılış konuşmasıyla başlayan yarışmada öğrenciler, kura ile belirlenen ayet-i kerimeleri hem seçici kurula hem de izleyenlere Kur'an ziyafeti şeklinde sundular.

Değerlendirmelerin sonucunda Yenimahalle Şehit Cengiz Polat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeynep Safouan birinci, Çankaya Hasan Celal Güzel Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Reca Sabuni ikinci, Yenimahalle Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Şeyma Doğan  ise üçüncü seçildi. Birinci öğrenciye yarım altın, ikinciye çeyrek altın, üçüncüye ise gram altın hediye edildi.

Yarışmaya katılan tüm öğrenci ve danışman öğretmenlere özel hediyeleriyle, TRT sanatçısı Ömer Faruk Güney’in ilahi dinletisiyle ve yemek ve ikramlarıyla sona erdi.