GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-05-2023 17:12   Güncelleme : 02-05-2023 17:16

GÖLBAŞI’NDA KADININ EMEĞİ DEĞERE DÖNÜŞÜYOR

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, eşi Yeşim Şimşek ile birlikte ilçede güzellik salonu, kuaför ve medikal alanlarında hizmet veren kadın esnaflarla Kadın Dayanışması kahvaltı programında bir araya geldi.

GÖLBAŞI’NDA KADININ EMEĞİ DEĞERE DÖNÜŞÜYOR

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, eşi Yeşim Şimşek ile birlikte ilçede güzellik salonu, kuaför ve medikal alanlarında hizmet veren kadın esnaflarla Kadın Dayanışması kahvaltı programında bir araya geldi. Aile ortamı samimiyetinde gerçekleşen kahvaltı programında Başkan Şimşek, “Gölbaşı Belediyesi olarak tüm imkânlarımızla çalışan ve üreten kadın esnafların her zaman destekçisiyim. Gölbaşı’mızı çalışan kadınlarımızla birlikte güzelleştirmeye devam edeceğiz.

“Gölbaşı Geçmiş Yıllara Oranla Son 3 Yılda Büyük Aşama Kaydetti”

Başkan Şimşek, Gölbaşı’nın 54 mahallesiyle 150 bin nüfusuyla büyük bir aile olduğunun altını çizdi. Başkan Şimşek, “Ben ilçemi tanıyorum. Muhtarlarımızın bile bilmediği bazı sorunları onlardan önce öğreniyorum. Gölbaşı, stratejik bir ilçe, turizm, öğrenci, sanayi, tarım ve hayvancılık, eğitim kenti. 922 ilçe arasında en özellikli ilçede bulunuyoruz. Devletin birçok stratejik kurumu ilçemizde bulunuyor. Mogan ve Eymir göllerimiz var, üniversitelerimizin kampüsleri var. İlçemizin farkında olmamız gerekiyor.” dedi.

Başkan Şimşek, “1970’li yıllarda üç tane sinema salonu vardı, iki tanesi açık hava sinemasıydı. 150 bin ilçe var ama sinema salonu yok. Biz yaptık, artık 4 tane sinema salonumuz olacak. Seçim beyannamemizi zaman zaman önüme koyar bakarım. Ne vaat ettim, vatandaşlarımız için neleri yaptım diye. Biz vaatlerimizi gerçekleştirdik. Esnaflarımıza bir şey söylemek istiyorum, lütfen dükkânlarınızı erken açın. Ben sabah çok erkenden başlıyorum dolaşmaya, çok az dükkânı açık görüyorum. Bu konuda biraz daha özenli olabiliriz.” şeklinde konuştu.

Amaçlarının, üniversite öğrencileri ve turistler için ilçeyi ilgi odağı haline getirmek olduğunu vurgulayan Başkan Şimşek, “Mogan gölünü temizledik, 54 km yürüyüş ve bisiklet yolu yapıyoruz. Amacımız esnafımızı da desteklemek. Tramvay projemizle yukarıdaki öğrenciyi aşağıya indireceğiz. Turizm açısından da önemli Nostaljik tramvay olarak hazırladık. Tulumtaş mağaramıza dünyadan insanlar geliyor. 5 milyon yıl önce oluşuma başlamış bir mağara. Dünyada tek olan Uluslararası Bilardo Kompleksimizde dünya şampiyonaları düzenleniyor. Dünyadan turistler Gölbaşı’na geldi. Daha da gelecek. Esnafımıza da katkı oluyor. Otel, taksi, dolmuş, bakkal, market herkes iş yaptı. 365 günün 360’ında açık bir merkez. Üniversiteliler Caddesi projemiz bitmek üzere. 4 sinema salonu, 37 dükkân olacak. 1 Milyar TL değeri var şu an oranın, hepimizin değeri. Tarım kenti diyoruz oldukça modern ve temiz Kurban Alanı yaptık. Aynı zamanda burası fuar alanı. 2019’da yaptık, orası aynı zamanda toplanma alanı afet anlarında. Biz gelene kadar Kurban Kesim Alanı yoktu. Orada Uluslararası Tarım Fuarı yaptık, 220 firma, 500 marka ile Gölbaşı’nın ismini duyurduk.” dedi.

“Kişi Başı Gelir Bütçeye Oranla 800 TL idi biz 9 Bin TL’ye çıkardık”

Başkan Şimşek, kiralık araç sistemini bitirdiklerini bu sayede 185 milyon TL kar ettiklerini vurgulayarak bütün araçların belediyeye geçtiğini söyledi.

“Her ay Gölbaşı’nın esnafının cebine 1 milyon TL para girecek”

Başkan Şimşek, “Hilal Kart’ın sistemini değiştirdik. Artık ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız yerel esnaflarımızdan bu kartla istedikleri alışverişi yapabilecekler. Bu sayede yerel esnafımızı da destekliyoruz. Zincir marketlerde değil, tamamen yerel esnaflarımızda geçerli olacak. Her ay Gölbaşı’ndaki yerel esnafımıza toplam 1 milyon TL katkı sağlanmış olacak.” dedi.

Bütün köylerdeki camilerde su ısıtmalı, güneş ısıtmalı sistemlerin olduğunu, kameralı sistemlerin bulunduğunu vurgulayan Başkan Şimşek, bütün köylerinde doğalgaz bulunan ender ilçelerdeniz, belki de bu konuda tekiz dedi.

“Doğumdan Ölüme Kadar Vatandaşımızın Yanındayız”

Başkan Şimşek, “Hoş Geldin Bebek projemizle eşim Yeşim Hanım ev ev dolaşarak yeni doğan bebek paketlerimizi ailelerimizle paylaşıyor. Cenaze araçlarımızı yeniledik, başka bir ile nakletmek gerekiyorsa onu da gerçekleştiriyoruz, yani doğumdan ölüme kadar her zaman vatandaşlarımızın yanında oluyoruz. Hatalarımız, eksiklerimiz olabilir, insanız. Ama emin olun sizlerin hakkını hiç kimseye yedirmiyoruz. Gönül rahatlığıyla Gölbaşı’nı dolaşıyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

AdminAdmin