Ankara’nın Gölbaşı İlçesinde, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Cihat Ceylan, günlük ev temizliğine giden ev hanımlarının daha iyi şartlarda çalışmalarına katkıda bulunmak için Hak İş- Hizmet İş Sendika yetkilileri ile bir araya getirdi.

Bahçelievler Mahalle Muhtarlığı binasında gerçekleşen toplantıda sendika yetkilileri günlük ev temizliğine giden ev hanımlarına hakları hakkında bilgiler verdiler.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Cihat Ceylan,

“Bahçelievler Mahallesi Muhtarlığı, Hak iş ve Hizmet iş ortaklığında günlük ev temizliğinde çalışan ama hiçbir yasal güvencesi olmayan ev hanımlarını sendika yetkilileri ile bir araya getirerek ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Bu vesile ile ev temizliğine giden ev hanımlarının da sendikalı olmaları için ilk adımı birlikte attık, sendikaya üye olan ev hanımlarının bütün hizmetlerden faydalanabilecek. Sektörün sorunlarını ele aldığımız toplantıda öne çıkan konuları da TBMM meclis gündemine de taşımayı hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Muhtarı Ceylan, ev işlerinde çalışan tüm Gölbaşılı kadınlar içinde toplantıların devam edeceğini söyledi.

Toplantının sonunda ev işçisi kadınlar aralarında sendika yetkilileri ile görüşmelerin sürdürmesi için bir temsilci seçti.

Muhtarlık binasında gerçekleşen toplantıya Hizmet-İş Sendikası Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Recep Dere, Bahçelievler Mahalle Muhtarı Cihat Ceylan, Kadın Komisyonu Başkanı ve Gölbaşı İlçe genelinden yaklaşık 50 kadın katıldı