GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-02-2023 15:26

Gölbaşı'nda "Depremzedeler ile Sağlıklı İletişim Kurma" Semineri

ATO Doğaltaş Mermer ve Hazır Beton Komitesi ve İnsani Değerler Hareketi Derneği iş birliği ile "Depremzedeler ile Sağlıklı İletişim Kurma" semineri düzenlendi.

Gölbaşı'nda

ATO Doğaltaş Mermer ve Hazır Beton Komitesi ve İnsani Değerler Hareketi Derneği iş birliği ile "Depremzedeler ile Sağlıklı İletişim Kurma" semineri düzenlendi.

Gölbaşı 75. Yıl Öğretmenevinde yapılan seminere ATO 30. Komite ve İDH Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Güçlü İnsani Değerler Hareketi Derneği yönetim kurulu, ATO 30. Komite yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Seminere konuşmacı olarak katılan, Uzman Psikolog Gazi Özcan, depremi fiili olarak yaşamış bireylerle sosyal ilişkilerde çok hassas olunması gerektiğinin altını çizdi.

Özellikle çocuklar ile iletişimde bilimsel doğrular ışığında hareket edilmesi gerektiğini belirten Gazi Özcan, “Herhangi bir mevzu ile ilgili tartışma yaratacak diyaloglara girilmemesi, koşullar ne olursa olsun onların yanında olduğumuzu belirtecek, güven verici bir yaklaşım sergilemeliyiz” dedi.

ATO 30. Komite ve İDH Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Güçlü ise “Güçleri ve imkanları dahilinde devletimizin kurumları ile koordineli olarak bölgeye ve bölgeden gelen insanımıza yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Depremin ardından yaşanacak iç göçe ve bu iç göçün doğuracağı sosyolojik ve psikolojik sonuçlara dikkat çekmek istiyorum. Büyükşehirlerin içerisinde en çok göç alan şehrin Ankara’dır. Bu zorlu süreci olabilecek en az zararla atlatılması için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz” dedi.

Depremzedeler ile sağlıklı iletişim kurma semineri soru- cevap bölümüyle sona erdi.

AdminAdmin