GÜNCEL
Giriş Tarihi : 25-11-2022 14:58   Güncelleme : 25-11-2022 15:00

Gölbaşı’nda 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gölbaşı’nda 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlayan tören, Uluslararası Millî İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan etkinlikle devam etti.

Uluslararası Millî İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programa Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Çetin Güzel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, İlçe Protokolü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, öğretmenlerin gününü tebrik ederek, “Teknoloji eğitimde ne kadar etkili kullanılırsa kullanılsın eğitimin ana unsuru her zaman öğretmenlerdir. Öğretmenin etkin olmadığı bir eğitim sisteminin başarılı olması düşünülemez. Bizler Türk Milli Eğitiminin temel amaç ve ilkeleri çerçevesinde, kendi yetenek ve kabiliyetini bilen, geçmişini sağlam bir tarih şuuru içerisinde algılayan, yaşadığı zamanın gerçeklerinin farkında olan, geleceğe umutla bakan ulusal ve evrensel hukuk kurallarının bilincinde bireyler yetiştirmenin azim ve gayreti içerisinde olmalıyız” dedi.

Programda mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin etmelerinin ardından yıl içinde emekliye ayrılan öğretmenleri temsilen programa katılan emekli öğretmen Tülin Üreyen’e “Hizmet Şeref Belgesi”ni Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu taktim etti.

Etkinlik, okulun öğretmenleri tarafından hazırlanan "24 Kasım" adlı oratoryo gösterisi, sinevizyon gösterisi, ve Öğretmenler Korosu’nun konseri ile sona erdi.

AdminAdmin