Şehit Bülent Göçer İlkokulu’nda düzenlenen törene, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Keskiner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, Gölbaşı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Özden Cengiz Şimşek, İlçe Tarım Müdürü Yavuz Ekici, Siyasi Parti Temsilcileri, idareciler, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

“Bugün Büyük Önder Atatürk'ün 23 Nisan 1920'de Türk Milleti'nin geleceği yolunda attiği önemli adımlardan biri olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 103. yıl dönümünde "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak için toplanmış bulunuyoruz.

23 Nisan, Millet İradesi'nin yönetimde yer aldığı gündür. 23 Nisan, Türk milletinin iradesini temsil eden Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı gündür. 23 Nisan, Türk Halkı'nın egemenliğini ilan ettiği gündür.

23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar verilmiştir. 23 Nisan 1929'da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiş ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır.

Çocuklar, sizlerin Türkiye'yi bugünkü seviyeye getiren nesillerin izinden gideceğinize, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için zorluklar karşısında yılmayacağınıza inancımız tamdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun”

Öğrencilerin birlikte hazırladığı halk oyunları gösterileri ve şiirler okundu. Programda Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu’nun kızı TED Ankara Koleji Vakfı Özel İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Erensu Elay Rüstemoğlu “23 Nisan” adlı şiiri okudu. Gösterileri izleyen davetliler, öğrencileri ayakta alkışladı. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.