GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-02-2023 12:27

Gölbaşı’nda 2 Bin 619 depremzede ağırlanıyor

Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı TEİAŞ Sosyal Tesislerindeki Özel Eğitim Uygulama Merkezi Salonunda düzenlenen toplantıda, depremden etkilenen bölgelere 63 yardım tırı sevk ettiklerini söyledi.

Gölbaşı’nda 2 Bin 619 depremzede ağırlanıyor

Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı TEİAŞ Sosyal Tesislerindeki Özel Eğitim Uygulama Merkezi Salonunda düzenlenen toplantıda, depremden etkilenen bölgelere 63 yardım tırı sevk ettiklerini söyledi.

Depremin ardından yaptıkları çalışmaları katılımcılara aktaran Rüstemoğlu, yardım faaliyetlerine destek verenlere teşekkür etti.

Depremle ilgili yardım toplama merkezini oluşturduklarını ifade eden Rüstemoğlu, “Depremin hemen ardından ilk 5 gün bölgeye yardım malzemeleri göndermek için çalıştık. Mevlana caminin otoparkında oluşturduğumuz yardım toplama noktasına gelen yardımlar ilk gün dört saat içerisinde hazırlanarak deprem bölgesine tırlar ile gönderildi. Yardım toplama noktasına gittiğimizde bütün vatandaşlarımızın ve personelimizin yardımlar için seferber olduğunu gördük. Allah hepsinden razı olsun. Deprem bölgesine şu ana kadar hayırsever vatandaşlarımız, kamu kurumlarımız, derneklerimiz ve STK’larımız tarafından verilen yardımlar bizim verdiğimiz görevlendirme belgeleri ile 63 yardım tırı gönderildi. Depremin ilk gününden itibaren, öncelikle belediyemizin iş makineleri, teknik ekipleri, belediye başkanı ve yardımcıları deprem bölgesine giderek AFAD ile gerekli koordinasyonu sağlayarak, ellerinden geldiği kadar bölgede önemli hizmetler yapmışlardır. Yapmaya devam ediyorlar” dedi.

Gölbaşı’nın yardım seferberliği mutlu etti

Rüstemoğlu, bu tırların tamamının gönüllü vatandaşlar tarafından tahsis edilen tırlar olduğunu ve tır sahiplerine herhangi bir ödemenin yapılmadığı söyleyip hepsihe teşekkür ederken; ‘Şahsen Gölbaşı’nın göstermiş olduğu yardım severlik ve hissiyat beni mutlu etmiştir. Yapılan yardımları, hizmetleri depremzedelerde son derece olumlu karşılıyor. Hiçbiri isyan etmiyor. Bizim yapmamız gereken insanları elimizden geldiği kadar memnun etmektir. O Psikolojiyi, felaketi, depremi yaşamak kolay değildir. İnsanların her türlü tepkisine karşı hazırlıklı olmak zorundayız. O insanlardan her şeyi normal şekilde karşılamayı beklemek gibi bin keyfi yatımız yok.  Son derece anlayışlı ve dikkatli olmak zorundayız. Bizim burada ki amacımız hiçbir depremzedenin açta açıkta kalmamasıdır’ diyerek herkesin hassas olması gerektiği vurgusunu yaptı.

Kaymakam Rüstemoğlu, sosyal medyada Hatay’a yardım gönderilmediği yönünde çıkan haberlere açıklık getirerek;

‘Hatay iline hiç yardım gönderilmediği şeklinde bazı platformlarda birtakım haberler çıktı. Gerekçe olarak da belediye başkanının muhalif bir partiye ait olması, orada ki insanlarımızın bir takım etnik farklılıkların olmasından dolayı yardım gitmediğine dair yayınlar yapıldı. İlk günden itibaren deprem bölgelerine gönderilen tırlardan en az bir tane Hatay bölgesine gitmiştir. Belediyemizin bütün iş makineleri, vatandaşımız tarafından gönderilenlerin tamamı Hatay’a gitmiştir. Olmayan bir hadiseyi, varmış gibi gösterip bunun üzerinden insanların yanlış yönlendirmeleri insana acı veriyor ’şeklinde konuştu.

Gölbaşı’nda 2 bin 619 depremzede ağırlanıyor

Rüstemoğlu, deprem bölgesinden Gölbaşı'na gelen depremzedelerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını anlatarak, "Şu ana kadar tespit ettiğimiz 2 bin 619 depremzede yani 749 hane ilçemize geldi. 244 kişi Mogan misafirhanemizde kalmaktadır. Diğer depremzedelerimiz de gönüllü vatandaşların evlerinde, akrabalarına ait ikametlerde geçici olarak barınıyor." dedi.

Gölbaşı’nda ki depremzedelere yönelik çalışmalar

Nüfus Müdürlüğünde 369 kişi

Giyim ve eşya yardımında 2997 kişi

Hijyenik malzemede 607 kişi

Hastane hizmetinde 849 kişi

Evde sağlık hizmetinde 1095 kişi

Vakıf tarafından 1482 kişi 200 lira nakdi yardım

Barınma hizmeti 244 kişi

Gönüllüler de 2368 kişi

Sosyal Hizmetler 1048 kişi

Gölbaşı Belediyesi’ne teşekkür

Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Belediyesi’nin deprem bölgesine ilk günden destek verdiklerini ifade ederek;

‘Belediyemizin iş makineleri, kamyonları, teknik ekipleri, başkan yardımcıları, belediye başkanımız deprem bölgesine giderek orada gerekli koordinasyonu sağlayarak, bölgede hala hizmet verdikleri için belediye başkanımıza, personellerine teşekkürlerimizi iletiyoruz’ dedi.

Asayiş olayları %40 azaldı

Bölgemize 2600 – 3000 civarı depremzedenin gelmiş olmasına rağmen şu ana kadar en ufak bir asayiş olayı yaşanmamıştır. Karşılaştığımız birçok asayiş olayı da ortadan kalkmıştır.  Normal zamanda görülen asayiş olaylarında %40 azalma var. Hissiyatı göstermek adına önemli bir olaydır.

Haklarında işlem yapılacak

Bu ortamdan rant elde etmeye çalışan, yardım toplamak gibi işlemler olabilir diye değerlendirdiğimiz için İlçe Emniyet Müdürlüğümüze gerekli talimatlar verilmiştir. AFAD ve yardım merkezi dışında vatandaşlarımızın yardım toplaması yasal değildir. Nakdi yardım toplama gibi bir konuda hiç kimsenin böyle bir yetkisinin olmadığı, bu konu da herhangi bir tespit olması durumunda gerekli işlemler yapılacaktır. 

BÖLGEDE GIDA DESTEĞİNE İHTİYAÇ VAR

İlçeden deprem bölgesine yardımların devam ettiğini vurgulayan Rüstemoğlu, şunları kaydetti:

"Deprem bölgesinde şu anda gıda ihtiyacı var. Buradan hayırsever vatandaşlara ve sivil toplum kuruluşlarına sesleniyoruz. Gıda noktasında desteğinizi, yardımları bekliyoruz. Bölgeye acilen gıda malzemesi gönderilmesi gerekiyor. Su noktasında şu anda bir sıkıntımız yok. Bir derneğimiz 15 tır su yardımı yaptı. Onun bir kısmını gönderdik, diğer kısmını da göndereceğiz ama gıda noktasında katkı sağlamak isteyen herkesin desteğini bekliyoruz."

AdminAdmin