Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu ve Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek tarafından çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Tören daha sonra Atatürk Sahil Parkı'nda devam etti. Günün önemini belirten konuşmaların yapılmasının ardından TEK Ortaokulu öğrencileri hazırladıkları şiir ve oratoryo etkinliklerini sundu.

Tören, Polis Akademisi Bando Takımı tarafından verilen konser ve Gazilerle hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “Gazilerimiz Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının ölümsüz destanlarıdır. Bizlere var olma bilincini aşılayan şehit ve gazilerimizin aziz hatırası, bütün Türk Milletinin ruhunda ebediyen canlı kalacaktır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hayatını kaybeden gazilerimize Allah'tan rahmet, yaşamını sürdüren gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.” açıklamasında bulundu. 

Gaziler Günü vesilesiyle gaziler onuruna Mogan Uygulama Oteli’nde yemek düzenlendi. Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, gazilerin çok değerli ve önemli olduğuna vurgu yaparak yemeğe katılan gazilere ve yakınlarına sağlık ve afiyet diledi.

Törene, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcısı Çetin Güzel, Gölbaşı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Ekici, Gölbaşı Hasan Celal Güzel İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Özbey Uçak, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Serap Yılmaz, kurumlar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, muhtarlar ve gaziler katıldı.